Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καρμάιν Πέρσικο: Πέθανε «η πιο εμβληματική φιγούρα στην ιστορία της μαφίας»

Ο Καρμάιν Πέρσικο, που χαρακτηρίζεται η «πιο συναρπαστική φιγούρα στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος» πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Όσοι είχαν ακούσει το όνομά του
γνωρίζουν καλά πως δεν επρόκειτο για κάποιο τυχαίο πρόσωπο, όσοι όμως δεν τον ήξεραν, πρέπει να μάθουν πως υπήρξε ένα από τα εμβληματικά στελέχη της αμερικανοιταλικής μαφίας στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.
Στα 17 του χρόνια είχε κιόλας διαπράξει την πρώτη του δολοφονία όταν σκότωσε έναν συνομήλικό του σε καυγά κατά τη διάρκεια ενός πάρτι.
HUFFPOST
Ο Πέρσικο έφτασε πολύ ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης «Colombo» κατά τη διάρκειας της δεκαετίας του 70′ όταν και σημειώθηκε το πικ της εγκληματικής του δράσης. Στην αμερικανική εκδοχή της «Κόζα Νόστρα» που έλεγχε το οργανωμένο έγκλημα στην Αμερική από τη δεκαετία του 1930 και ήταν δημιούργημα του Λάκι Λουτσιάνο, έγινε ταινία το 1972 με τον «Νονό» του Κόπολα που στηρίχθηκε στις ιστορίες των οικογενειών, αλλά και τον αρχιμαφιόζων όπως και του Πέρσικο προσφέροντας ένα κινηματογραφικό έπος που θα αντηχεί στην αιωνιότητα.Ο Πέρσικο κατάφερνε να μένει ως επί το πλείστον εκτός φυλακής και να συνεχίζει ανενόχλητος τη δράση του. Αυτό τελικά άλλαξε το 1986, όταν ο τότε Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ρούντι Τζουλιάνι (μετέπειτα δήμαρχος της Νέας Υόρκης και σύμβουλος του Τραμπ) κατάφερε να μαζέψει αρκετά στοιχεία για να κλείσει τον Πέρσικο για πάντα στη φυλακή.
HUFFPOST
Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενεπλάκη σε περισσότερους από 20 φόνους στους οποίους ήταν είτε ο φυσικός είτε ο ηθικός αυτουργός. Πιστεύεται μάλιστα ότι είχε την ηγεσία της μαφίας της Νέας Υόρκης ακόμα και μέσα από τη φυλακή. Συνελήφθη, καταδικάστηκε συνολικά σε 139 χρόνια φυλακή από τα οποία εξέτισε τα 33. 

(Με πληροφορίες από BBC, CNN)
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια