Ποιος είναι ο βασικός λόγος που αποτυγχάνουν οι σχέσεις εξ αποστάσεως;


Οι σχέσεις απαιτούν δουλειά και συνεχή προσπάθεια. Φαντάσου αν η σχέση αυτή είναι εξ αποστάσεως.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η επικοινωνία δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Ο λόγος λοιπόν που αποτυγχάνουν οι σχέσεις φαίνεται να είναι διαφορετικός απ’ ότι μπορεί να πιστεύαμε.

Η αιτία που δεν προχωρούν οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι η ίδια που μπορεί οδηγήσει οποιαδήποτε άλλη σχέση στο τέλος με την πάροδο του χρόνου, δηλαδή η απουσία προοπτικής εξέλιξης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι σχέσεις εξ αποστάσεως τελείωναν όταν οι σύντροφοι αισθάνονταν ότι δεν υπήρχε πρόοδος.

Η υπηρεσία υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο Superdrug Online Doctor μελέτησε 1.200 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη που είχαν σχέσεις εξ αποστάσεως. Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν σε πτυχές όπως το πώς οδηγήθηκαν σε μία τέτοια σχέση, πώς κατάφεραν να την κάνουν να λειτουργήσει και γιατί χώρισαν.

Από το 91% των συμμετεχόντων που είχαν συνάψει μία τέτοια σχέση, το 50% αυτών των σχέσεων απέτυχαν. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι σχέσεις εξ αποστάσεως που ξεκίνησαν με αυτόν τον τρόπο, είχαν υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας από τα ζευγάρια που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο σχέσης λόγω των περιστάσεων. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που «επιβίωσαν» από αυτήν τη φάση, δαπάνησαν διπλάσια χρηματικά ποσά ταξιδεύοντας, σε σχέση με εκείνους που απέτυχαν.

Ποιος ήταν, όμως, ο νούμερο ένα λόγος που οι σχέσεις εξ αποστάσεως απέτυχαν;

Ότι απλώς δεν προχωρούσαν. Ένα εντυπωσιακό ποσοστό 71% των γυναικών και 64% των ανδρών αναγνώρισε την έλλειψη προόδου ως λόγο για τον οποίο έληξε η σχέση τους.


Πηγές: mindbodygreen.com, onmed.gr
_