Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν ξεπλένονται με τίποτα οι νεοναζιστές


Αναδημοσιεύουμε από eksegersi.gr
Από τις 8 Μάρτη του 2019, που άρχισε στη δίκη της ΧΑ η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης των νεοναζιστών, μέχρι τις 28 Μάρτη, εξετάστηκαν μόνο 19 μάρτυρες. Στο διάστημα αυτό έγιναν οχτώ συνεδριάσεις, πολλές από τις οποίες τελείωσαν πολύ πριν από τις 3 μετά το μεσημέρι. Οι συνήγοροι υπεράσπισης παίζουν εν ψυχρώ καθυστέρηση, φέρνοντας στο δικαστήριο μάρτυρες λιγότερους από τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν και τρεις επιστημονικοί συνεργάτες των νεοναζιστών, ο Κ. Αλεξανδράκης, ο Γ. Χασιώτης (που είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης) και ο Αγ. Ιωάννου (δικηγόρος Θεσσαλονίκης και αυτός). Ο πρώτος και ο τρίτος, μετά από ερώτηση, απάντησαν ότι είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του νεοναζιστικού μορφώματος.

Από τις απαντήσεις που έδωσαν όσον αφορά την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη δημιουργείται σοβαρό πολιτικό ζήτημα.

Ο Κ. Αλεξανδράκης ρωτήθηκε από την πρόεδρο, στην αρχή της κατάθεσής του, με τι ασχολείται και απάντησε ότι είναι μεν επιστημονικός συνεργάτης του Παναγιώταρου, αλλά δεν ασχολείται με τη σύνταξη ερωτήσεων για λογαριασμό του βουλευτή, μόνο αρθρογραφεί στις εφημερίδες ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΕΜΠΡΟΣ!

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής «Για την δημιουργία θεσμού Συνεργατών (Γραμματέων) των Βουλευτών» (ΦΕΚ 137Α-25-11-1982), η σύμβαση (σ.σ. που υπογράφει ο βουλευτής με επιστημονικό συνεργάτη) πρέπει να αναφέρει ρητά, ότι η πρόσληψη γίνεται για την υποβοήθηση του κοινοβουλευτικού έργου του βουλευτή» (η έμφαση δική μας). Είναι αυτονόητο, λοιπόν, το σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Ο Αλεξανδράκης ομολογεί ότι δουλεύει ως δημοσιογράφος στις δύο φυλλάδες των νεοναζιστών. Μ’ άλλα λόγια, ο ελληνικός λαός πληρώνει τους προπαγανδιστές των νεοναζιστών, οι οποίοι δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα και διαλαλούν ότι δηλώνονται ως επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών, πληρώνονται από τη Βουλή και δουλεύουν στις φασιστοφυλλάδες!

Κάθε βουλευτής και κάθε ευρωβουλευτής έχει το δικαίωμα να προσλαμβάνει δύο επιστημονικούς συνεργάτες, υπογράφοντας μαζί τους σύμβαση, και η ελληνική Βουλή είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές για 648 επιστημονικούς συνεργάτες (300 βουλευτές, συν 24 ευρωβουλευτές, επί δύο συνεργάτες ο καθένας). Οι νεοναζιστές, που παριστάνουν τους άσπιλους και τους καθαρούς, δεν κάνουν τίποτ’ άλλο από το να χρησιμοποιούν τα κόλπα όλων των άλλων αστικών κομμάτων.

Δε θα ψάξουμε, βέβαια, ηθική υπόσταση στους νεοναζιστές. Θα καλέσουμε, όμως την αρμόδια Διεύθυνση της Βουλής και τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρουν άμεσα μέτρα τόσο κατά του νεοναζιστικού μορφώματος όσο και κατά του Αλεξανδράκη, γιατί έχουμε να κάνουμε με «σκαστή» παρανομία.

Και ο τρίτος επιστημονικός συνεργάτης, ο Αγ. Ιωάννου, είπε ψέματα στην πρόεδρο του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη, ότι είναι επιστημονικός συνεργάτης… στη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών! Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η πρόεδρος δε θα μπορούσε να γνωρίζει τις διαδικασίες με τις οποίες προσλαμβάνονται οι επιστημονικοί συνεργάτες από τους βουλευτές.

Στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε μόνο με όσα κατέθεσε στη δίκη της ΧΑ ο Κ. Αλεξανδράκης. Ενώ είναι πολυγραφότατος και επί παντός του επιστητού (έχει γράψει 500 άρθρα στις εφημερίδες της ΧΑ – είναι αυτός που στις 19 Σεπτέμβρη του 2018, σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της φασιστοφυλλάδας παρομοίωσε τη δίκη της ΧΑ με τη δίκη του Σωκράτη, το ιστορικό ανάλογο του οποίου είναι προφανώς ο… φίρερ της ΧΑ), ενώ είναι στην Κεντρική Επιτροπή του νεοναζιστικού μορφώματος, στις απαντήσεις του στις ερωτήσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής δήλωνε συνεχώς ότι έχει άγνοια. Προσπάθησε, ακόμη, να εμφανίσει τον Καιάδα (Γερμενή) σαν έναν ήρεμο και νομοταγή πολιτικό άνδρα και τη ΧΑ σαν σοβαρό κοινοβουλευτικό κόμμα που πολιτεύεται στα πλαίσια της νομιμότητας!

Ναζί μέχρι το μεδούλι

Ο Κ. Αλεξανδράκης ορκίστηκε ως δόκιμο μέλος της ΧΑ στις 23 Ιούλη του 2011, παρουσία του φίρερ Μιχαλολιάκου, του Καιάδα και του Μάστορα (Μισιάκα). Από τη δοκιμασία του λεγόμενου πυρήνα υποδοχής «πέρασαν επιτυχώς εννιά από τους συμμετέχοντες» και στην ορκομωσία μίλησαν έξι. Ο φίρερ δεν μίλησε (μίλησαν ο Καιάδας και ο Μάστορας), αλλά μετά από κάθε ομιλία δόκιμου μέλους (από γραπτό κείμενο) δεχόταν το ναζιστικό χαιρετισμό και απαντούσε με τον ίδιο τρόπο, μαζί με τον Καιάδα και τον Μάστορα.

Ανάμεσα στους έξι ήταν και ο Κ. Αλεξανδράκης. Διάβασε την ομιλία του και όταν τελείωσε κατέβηκε από το βήμα, χαιρέτισε με χειραψία την ηγεσία (φίρερ, Καιάδα και Μάστορα) και μετά ύψωσε το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό, στον οποίο απάντησαν οι τρεις της ηγεσίας επίσης με ναζιστικό χαιρετισμό. Η φωτογραφία αποτυπώνει αυτή τη στιγμή και έχει εξαχθεί από βίντεο αυτής της πανηγυρτζίδικης εκδήλωσης των νεοναζιστών, το οποίο βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του φίρερ, ο οποίος κατασχέθηκε όταν αυτός συνελήφθη και στη δικογραφία καταχωρίστηκε ως Αναγνωστέο Εγγραφο 327. Η εκδήλωση ορκωμοσίας των Αλεξανδράκης και σίας είναι στο παράρτημα 13.3. Στη φωτογραφία, που πήραμε απ’ αυτό το βίντεο, ο Αλεξανδράκης είναι ο «καραφλός» που έχει γυρισμένη την πλάτη, ενώ απέναντί του είναι κατά σειρά ο φίρερ, ο Καιάδας και ο Μάστορας (Μισιάκας).

Ο φίρερ πιάστηκε στα πράσα δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν περίμενε ότι θα συλληφθεί, γιατί επί χρόνια αυτός και η συμμορία του είχαν το ακαταδίωκτο από τις κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων και από τους διωκτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους. Ετσι, στον υπολογιστή του υπήρχε πλούσια υλικό. Αν μη τι άλλο, το συγκεκριμένο βίντεο κάνει σκόνη τους ισχυρισμούς του φίρερ και της συμμορίας του, ότι δεν είναι νεοναζιστές αλλά… έλληνες εθνικιστές. Στα μέσα του 2011, ένα χρόνο προτού περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του αστικού κοινοβουλίου, ορκίζουν τα νέα μέλη της συμμορίας με όλο το ναζιστικό τυπικό, με κορωνίδα το χιτλερικό χαιρετισμό.

Απομαγνητοφωνήσαμε αυτή την εκδήλωση των νεοναζιστών και θα παρουσιάσουμε αποσπάσματα από τις ομιλίες, που αποδεικνύουν –εκτός των άλλων- ότι ο Αλεξανδράκης κατέθεσε ψεύδη. Μόνο που με τις απαντήσεις του ενίσχυσε το κατηγορητήριο. Νόμισε ότι απευθύνεται σε αφελείς δικαστές που θα πους πείσει με τις φαιδρές απαντήσεις του. Αποδείχτηκε πολύ «λίγος» για να ανατρέψει το κατηγορητήριο, παρά τους βαρύγδουπους τίτλους που φέρει στη νεοναζιστική ιεραρχία (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του νεοναζιστικού μορφώματος και επιστημονικός συνεργάτης).

Το ναζιστικό πανηγύρι άνοιξε ο Καιάδας λέγοντας: «Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα να παρουσιάσω το νέο πυρήνα υποδοχής δόκιμων μελών μας… Εμείς εδώ καταφέραμε να δημιουργήσουμε εδώ ένα κρυφό σχολειό και να διδάξουμε νέους Ελληνες, νέους χρυσαυγίτες, στα ιδανικά της φυλής μας, της ιδεολογίας μας και της ίδιας μας της υπάρξεως… Γιατί εμείς έχουμε αναγνωρίσει τον αληθινό εχθρό της φυλής μας που δεν είναι άλλος από τον αιώνιο εβραίο. Στους περίπου τέσσερις μήνες που ολοκληρώθηκαν οι δώδεκα θεματικές ενότητες, όσον αφορά την κατάρτιση των υποψηφίων δόκιμων μελών, οι υποψήφιοι έδειξαν πειθαρχία και πίστη και ήσαν συνεπείς στις όποιες επιταγές των καθηκόντων τους. Με κορύφωση την τριήμερη κατασκήνωση την προηγούμενη εβδομάδα…».

Οταν ο Αλεξανδράκης ρωτήθηκε σν ο Καιάδας είναι ρατσιστής και αν άκουσε ομιλίες με ανάλογο περιεχόμενο, απάντησε αρνητικά. Ετσι, με αυτό το ψέμα «έκαψε» τον Καιάδα, γιατί το βίντεο από την ορκομωσία των δόκιμων μελών προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης και προβολής των Αναγνωστέων Εγγράφων του κατηγορητηρίου. Είναι λοιπόν σε γνώση των δικαστών και των εισαγγελέων της έδρας και αποτελεί ένα από τα αποδεικτικά στοιχεία που στηρίζουν το κατηγορητήριο.

Ο Αλεξανδράκης ρωτήθηκε από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Θ. Καμπαγιάννη αν θυμάται την αναφορά στον «αιώνιο εβραίο» και απάντησε ότι δε θυμάται την ομιλία του Γερμενή και ότι δεν του λέει κάτι η φράση «αιώνιος εβραίος»! Ο Θ. Καμπαγιάννης τον ρώτησε ακόμα αν ο Γερμενής είπε στο τέλος της ομιλίας του ότι η διαδικασία της δοκιμασίας του πυρήνα υποδοχής κορυφώνεται με μια κατασκήνωση. Ο Αλεξανδράκης απάντησε ότι αυτός δεν έχει πάει και δεν ξέρει αν η κατασκήνωση είναι συνδεδεμένη με την τετράμηνη δοκιμασία του πυρήνα υποδοχής των νεοναζιστών. Πρόκειται περί γελοίου και ένοχου ισχυρισμού, καθώς ήταν μέσα στην αίθουσα που έγινε η ορκομωσία και άκουσε πολύ καθαρά τι είπε ο Καιάδας.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κ. Σκαρμέας τον ρώτησε πώς εξηγείται -εφόσον ο Γερμενής δεν είναι ρατσιστής- να χαρακτηρίζει ως εχθρό τον «αιώνιο εβραίο»; Ο Αλεξανδράκης απάντησε ότι κάποια πράγματα λέγονται… ποιητική αδεία!

Ρωτήθηκε και για δηλώσεις του Μιχαλολιάκου, όπως «είμαστε η σπορά των ηττημένων». Απάντησε ότι είναι… δηκτικό το σχόλιο. Πρόκειται για εξαιρετικά προκλητική απάντηση από ένα στέλεχος της ΧΑ, επιφορτισμένο με συγγραφικά καθήκοντα, που έχει συμμετάσχει σε πολλές συγκεντρώσεις που οργάνωσε η ΧΑ, εντός και εκτός των γραφείων της, στις οποίες μίλησε ο φίρερ. Ο Αλεξανδράκης ρωτήθηκε για άλλες τοποθετήσεις του Γερμενή, πέρα απ’ όσα είπε στην εκδήλωση της ορκομωσίας των έξι δόκιμωμν μελών, και για τοποθετήσεις άλλων στελεχών της ΧΑ. Σε όλες τις ερωτήσεις απάντησε ότι δε γνωρίζει τίποτα! Προφανώς νόμιζε ότι απαντάει σε Χαχόλους και όχι σε έμπειρους δικαστές και δικηγόρους. Ο Αλεξανδράκης γνωρίζει πολύ καλά όλο το κατηγορητήριο, ανεξάρτητα αν στο δικαστήριο παρέστησε τον ανενημέρωτο. Γι’ αυτό λέμε ότι με τις απαντήσεις του αυτές επισφράγισε το κατηγορητήριο χωρίς να το αποδυναμώσει στο ελάχιστο.

Ο Καιάδας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κάλεσε τον συναγωνιστή και βοηθό του Γιώργο Μάστορα να ανέβει στο βήμα. Ο Μάστορας στην ομιλία του ήταν ασυγκράτητος, «φόλα» ρατσιστής και περισσότερο επιθετικός από τον Καιάδα, ενώ ο φίρερ Μιχαλολιάκος φαίνεται στο βίντεο να τον παρακολουθεί εκστασιασμένος. Κατά τη γνώμη μας είχαν μοιράσει τους ρόλους σε αυτή τη συγκέντρωση.

Είπε ο Μάστορας: «Αρχηγέ, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, πριν μιλήσω για αυτόν τον πυρήνα, θα σας πω ότι οι εκπαιδευτικές διαδικασίες για τον επόμενο πυρήνα, τόσο για τα αγόρια όσο για τα κορίτσια, θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη (σ.σ. του 2011 προφανώς)… Το θέμα της ομιλίας αυτών των συναγωνιστών έχει ενιαίο θέμα και χαρακτήρα. Ο τίτλος της είναι: “Είμαι χρυσαυγίτης γιατί είμαι επαναστάτης“. Αυτό σημαίνει ότι για μας, το να είσαι χρυσαυγίτης, το να είσαι επαναστάτης σημαίνει να ρουφάς τη ζωή δημιουργικά, εντασσόμενος σε μια ανώτερη συλλογικότητα ξεχωριστών ανθρώπων… Αυτή η εσωτερική ολοκλήρωση είναι που μας βοηθά και μας παροτρύνει να σκοτώσουμε τον εβραίο που τυχόν κουβαλάμε μέσα μας και ο οποίος αποτελεί την αρνητική πλευρά του εαυτού μας…

Υπήρξαν όμως και άλλοι που πρόδωσαν την ιερή ιδιότητα του χρυσαυγίτη και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας. Ο μεγάλος Γιόζεφ Γκέμπελς έλεγε πολύ εύστοχα πως “τους σκληρούς καιρούς που θα έρθουν τα παραδείγματα θα είναι πιο σημαντικά από τους ανθρώπους“… Οσοι έχουν απαιτήσεις από εμάς… όσοι γκρινιάζουν… αλλά αρνούνται να σηκωθούν από τον καναπέ και να δράσουν ουσιαστικά και θετικά τους αφιερώνω την παρακάτω ρήση: “Οποιος έχει καταστήσει τον εαυτό του σκώληκα, δεν πρέπει να παραπονιέται όταν τον πατούν“. Την ημέρα της κρίσης, λοιπόν, μακριά από τις οποιεσδήποτε παπαδίστικες θεωρίες περί άφεσης αμαρτιών, εκτός από τους εχθρούς μας, θα κλείσουμε οριστικά και αμετάκλητα και με όλους όσους παρίσταναν τους επιτήδειους ουδέτερους. Τότε δεν θα τους ρωτήσουμε, αν μέχρι τότε ταλαντευόντουσαν προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά , γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό

Με πίστη στην αθάνατη ιδέα μας και πειθαρχία στον Αρχηγό και στην ηγεσία του κινήματος, με αληθινό αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Οσοι ζωντανοί προσέλθετε. Ζήτω η Νίκη».

Περιττεύει να θυμίσουμε ότι το τελευταίο ουρλιαχτό του νεοναζιστή («ζήτων η νίκη») είναι η ελληνική μετάφραση του χιτλεροναζιστικού συνθήματος «sieg heil».  Ο Μάστορας ο ιδεολογικός καθοδηγητής της ΧΑ, μιλάει ανοιxτά και κυνικά. Χαρακτηρίζει τον Γκέμπελς «μεγάλο» (προφανώς εμπνέεται από το έργο του!) και χωρίς περιστροφές δηλώνει ότι ακόμα και οι ταλαντευόμενοι θα βρεθούν κρεμασμένοι από το λαιμό. Ο Αλεξανδράκης άκουσε και αυτή την τοποθέτηση, αλλά είχε το θράσος να εμφανίσει τη ΧΑ ως μία ήρεμη κοινοβουλευτική δύναμη που απεχθάνεται τη βία!

Ο Αλεξανδράκης άκουσε επίσης τους πέντε συναγωνιστές του, που και αυτοί μίλησαν κυνικά και εθνικοσοσιαλιστικά. Στο δικαστήριο, όμως, εμφανίστηκε ως άνθρωπος που έχει πάθει αμνησία. Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα απ’ αυτές τις τοποθετήσεις.

Γλυκός Ιωάννης: …Γιατί ο χρυσαυγίτης τολμάει να κάνει αυτό που οι άλλοι τολμούν να ψιθυρίσουν. Ο χρυσαυγίτης καθάρισε τον Αγιο Παντελεήμονα… Ομως δεν θα καταφέρουν να νικήσουν, γιατί ο χρυσαυγίτης δεν πετάει πετρούλες και φεύγει. Αντιθέτως, είναι πολεμιστής που η μοίρα του τον έχει επιλέξει για να είναι αυτός που θα σφυρηλατηθεί στον ατέρμονα της τιμής και του αίματος.

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης: Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας, είμαι υπερήφανος που ανήκω σε εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα, που ο Αρχηγός μέχρι και τον τελευταίο χρυσαυγίτη δίνει καθημερινά τη δική του μάχη στο δρόμο

Αποστόλου Νίκος: Πρέπει να καταλάβουν πως ο αγώνας μας δίνεται στο δρόμο, όπως μόνο εμείς ξέρουμε. Απλά συναγωνιστές και συναγωνίστριες πρέπει να μάθουν πως θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

Χρυσοβιτσιάνος Ιωάννης: Είναι προδότες όλοι τους και τους αξίζει ο πέλεκυς.

Λύρης Αλέξανδρος: Δεν διεκδικούμε ψήφους. Αγωνιζόμαστε κάθε ημέρα και εάν έρθουν οι ψήφοι θα είναι απλά αναγνώριση του αγώνα που θα κάνουμε ούτως ή άλλως… Για να οικοδομήσουμε πάνω στα ερείπια ένα νέο κράτος εθνικό, ένα κράτος σοσιαλιστικό.

Αλεξανδράκης Κωνσταντίνος: Σε έναν κόσμο άναρχο και καταστροφικά φιλελεύθερο, ως επαναστάτης δεν μπορεί να θεωρείται κανείς άλλος πέραν του πειθαρχημένου πολιτικού στρατιώτη της ιδεολογίας μας… να δουλέψουμε όλοι μαζί με πίστη στον Αρχηγό, την ηγεσία του κινήματος…

Θα κλείσουμε με αποσπάσματα από ένα άρθρο του γαμπρού του φίρερ, Αρ. Ματθαιόπουλου, με τίτλο: «Χρυσή Αυγή: Από τον Δεκέμβρη του 1980 στον Μάιο του 2012». Ο Αλεξανδράκης, που είναι βασικός αρθρογράφος της ΧΑ, γνωρίζει αυτό το άρθρο και κατά συνέπεια δεν μπορεί να εμφανίζεται ως εθνικιστής και όχι ναζιστής. Ο Ματθαιόπουλος γράφει απροκάλυπτα ότι η Χρυσή Αυγή δε γεννήθηκε το 2012 αλλά το 1980 και ότι έχει την ίδια ιδεολογία, δηλαδή τον εθνικοσοσιαλισμό.

«Οριοθετούν χρονικά, με εντελώς αυθαίρετο τρόπο, την απαρχή της κινηματικής μας παρουσίας στον ιδεολογικό και πολιτικό ορίζοντα το βράδυ των εκλογών του Μαϊου του 2012! “Διαγράφοντας“ την πολυετή διαδρομή μας ως ιδεολογικό κίνημα και διαμορφώνοντας μια δική τους εκδοχή για το τι είναι ή δεν είναι η Χρυσή Αυγή, όλοι αυτοί όχι μόνο προσπερνούν το ιστορικό μας παρελθόν, αλλά παραβλέπουν και το μέλλον».

Ο Ματθαιόπουλος δεν είναι ο μόνος που ψάλλει ύμνους στο εθνικοσοσιαλιστικό παρελθόν, παρόν και μέλλον της ΧΑ. Πρώτος διδάξας είναι ο φίρερ που έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν αποποιείται τίποτα από την ιδεολογία του.

ΥΓ. Ο Αλεξανδράκης, καταθέτοντας στο δικαστήριο, δήλωσε ότι δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία. Και αυτή η δήλωση είναι ψευδής. Αυτό αποδεικνύεται, εκτός των άλλων, και από το άρθρο του με τίτλο «Η δίκη του Σωκράτη».

Γεράσιμος Λιόντος

πηγή: eksegersi.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια