Επίθεση με μπογιές σε εταιρείες γαλλικών συμφερόντων

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία βλέπουμε να εξελίσσεται μια σειρά αιματοβαμένων διαδηλώσεων, με τους εκεί καταπιεσμένους/ες να αντιστέκονται στην
υποτίμηση της ζωήν τους, αμφισβητώντας έμπρακτα το μονοπώλιο της βίας κράτους και κεφαλαίου.Το γαλλικό κράτος απαντάει από την αρχή με πολεμική καταστολή δίχως όρια, μη διστάζοντας να ανακοινώσει πρόσφατα την κάθοδο του στρατού στο δρόμο για τα επόμενα Σάββατα των διαδηλώσεων. Για μια ακόμη φορά, τα συμφέροντα του γαλλικού κεφαλαίου τίθενται μπροστά και υπερασπίζονται από το ίδιο το κράτος, ενώ αμφισβητούνται έμπρακτα στο δρόμο από τα κοινωνικά κινήματα.
Επιλέξαμε να επιτεθούμε με μπογιές και πέτρες σε 3 κολοσσούς του γαλλικού κεφαλαίου (TOTAL ,AIRLIQUIDE, VINCI), που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα (τα βράδια στις 6 και στις 19 Μαρτίου).
Στην εποχή της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, τα συμφέροντα των κεφαλαίων είναι διεθνή και η καταπίεση των από κάτω δεν έχει σύνορα. Έτσι, δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να βρούμε τη σύνδεση των γαλλικών συμφερόντων με το ελληνικό κεφάλαιο.
Η TOTAL είναι μια πετρελαιακή εταιρία που , σε κοινοπραξία με την Εdison και τα ΕΛΠΕ έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης για εξόρυξη πετρελαίου στο “οικόπεδο 2” στο Ιόνιο. Επίσης σε άλλη κοινοπραξία με την Εxon Μobile και τα ΕΛΠΕ συμμετέχει στο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση δύο “οικοπέδων” στη νότια Κρήτη. H VINCI με τη θυγατρική της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ διαχειρίζεται τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου , έχει κατασκευάσει τμήματα των ελληνικών εθνιικών οδών (Ολυμπία οδός, Μαλλιακός) και έχει εμπλακεί στα σχέδια για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου, ενάντια στην οποία έχουν αναπτυχθεί αντιστάσεις από την τοπική κοινωνία. Ταυτόχρονα, ήταν ο βασικός εργολάβος στην κατασκευή του αεροδρομίου στη Νotre Dame des Landes, ένα έργο που ακυρώθηκε χάρη στην πολύχρονη αντίσταση και την κατάληψη της περίοχης, που δημιούργησε την πιο εμβληματική από τις Ζώνες προς Υπεράσπιση (ZAD). Η AIRLIQUIDE ασχολείται με την εξόρυξη, διαχείριση και εμπορία βιομηχανικών αερίων αλλά και στον τομέα της ενέργειας.
Βλέπουμε τις εαυτές μας δίπλα στους καταπιεσμένους που αγωνίζονται ενάντια στον εθνικισμό και κόντρα στη λεηλασία των ζωών μας ,στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, προτάσοντας την διεθνιστική αλληλεγγύη στην πράξη.
Όσο τα αφεντικά παγκοσμιοποιούν τις επιθέσεις τους, οφείλουμε να παγκοσμιοποιούμε τις αντιστάσεις μας.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ
Αναρχικές-Αναρχικοί

_