Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή


Επισημάνσεις από την απάντηση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή
 

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη επεσήμανε τα παρακάτω κατά την απάντησή της σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Γεωργίου-Δημητρίου Καρρά με θέμα: «Ανεπαρκής Αστυνόμευση – Υψηλή εγκληματικότητα στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας».
 

-Σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με τις ιδιαιτερότητες που όλοι γνωρίζουμε, αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα έκνομων συμπεριφορών και δράσεων. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία έχουν δομηθεί στη διάρκεια πάρα πολλών ετών και οδήγησαν σε ομαδοποιήσεις και έτσι, πιο οργανωμένες μορφές παραβατικότητας, χωρίς ποτέ να έχουν αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει τους.
 

-Σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας που είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας και συχνά έρχεται και επανέρχεται, άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε για λόγους καθαρά μικροπολιτικού εντυπωσιασμού:
 

Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να πω από αυτό το βήμα, με δεδομένο ότι σήμερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως για να συμπαρασταθεί στους αστυνομικούς εκεί, εξαιτίας του ότι είχαν μία επίθεση τις προηγούμενες μέρες με μολότοφ, ότι οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη θα τον καταστρέψουν. Θα τον καταστρέψουν διότι ξέχασαν, δεν θυμήθηκε, ότι το 2014, επί Νέας Δημοκρατίας, επί υπουργίας του κυρίου Δένδια, έκλεισε το Αστυνομικό Τμήμα της Ακροπόλεως, μετά από αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις που δεχόταν και που δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστούν. Τότε χρησιμοποιήθηκε το πρόσχημα ότι είχε καταγγελθεί από την Διεθνή Αμνηστία για τις συνθήκες κράτησης. Ούτε η πραγματική αιτία ούτε, βεβαίως, το πρόσχημα, τιμούσε την τότε ηγεσία.
 

-Επίσης να θυμίσω ότι ο κ. Μητσοτάκης που σήμερα διαμαρτύρεται για όλα αυτά, κατήργησε τη Δημοτική Αστυνομία σε μία νύχτα χωρίς μάλιστα να μοιράσει αρμοδιότητες στην αστυνομία, με το τεράστιο κενό που δημιουργήθηκε τότε στη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Δημοτική Αστυνομία ήταν αίτημα των πολιτών, των Δήμων, ήταν αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών, ακριβώς διότι το θέμα της ασφάλειας είναι πολύ πιο μεγάλο και αφορά πολύ περισσότερους από αυτή καθαυτή τη δράση της αστυνομίας η οποία βεβαίως έχει καθοριστικό ρόλο στα ζητήματα ασφάλειας, αλλά είναι το θέμα πιο συνολικό. Αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφορά την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς και βεβαίως την Ελληνική Αστυνομία.
 

-Το όψιμο λοιπόν ενδιαφέρον που εμφανίστηκε σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία από την πλευρά της το αντιμετωπίζει και με σχέδιο και με επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, παρόλο ότι αναγνωρίζουμε και εμείς βεβαίως ότι η αστυνομία έχει προβλήματα υποστελέχωσης. Θυμίζω ότι επί κυρίου Μητσοτάκη 6.700 οργανικές θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. καταργήθηκαν σε μια νύχτα. Και στη συνέχεια, σήμερα που η Ν.Δ. θέλει να επαναφέρει τον κανόνα, αν υποθέσουμε ότι έρθει στα πράγματα, το ένα προς ένα που εμείς με κόπο καταφέραμε για να μπορέσουμε ακριβώς να καλύψουμε και να στελεχώσουμε κρίσιμους τομείς του κοινωνικού κράτους, ζητάει την επαναφορά του ένα προς πέντε, δεν τη ζητάει, είναι προγραμματική δήλωση.
 

-Επίσης άκουσα σήμερα είτε υψηλής έντασης είναι η βία, είτε χαμηλής έντασης, είναι το ίδιο. Και καταλαβαίνω τώρα και ερμηνεύω γιατί ο κύριος Μητσοτάκης δεν αντέδρασε ή προσπάθησε να συγκαλύψει το σύμβουλό του τον κύριο Γεωργιάδη όταν καταδικάστηκε για παιδεραστία διότι χαμηλή παραβατικότητα και υψηλή παραβατικότητα είναι το ίδιο. Η βία είναι το ίδιο, έτσι ερμηνεύεται. Άκουσα, πάλι για βία πρόκειται, να τολμήσει ο πρωθυπουργός να πάει χωρίς κλούβες και ΜΑΤ στη Μακεδονία, αυτό λέγεται υποκίνηση σε βίαιες πράξεις .
 

-Και δεν άκουσα από προχθές για τη μεγάλη επιχείρηση που εξάρθρωσε κύκλωμα 250 ανθρώπων οι οποίοι δρούσαν με ληστείες σε σπίτια, κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας. Εγινε επιχείρηση στην κατάληψη της Αραχώβης και σε άλλα σπίτια, σε μια μέρα αυτή η μεγάλη επιχείρηση, δεν είπε ένας συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. Και ξέρετε τί σημαίνει 250 άτομα να φύγουν από τις ληστείες, τις κλοπές, τα ναρκωτικά.
 

-Στο κέντρο της Αθήνας υλοποιείται το σχέδιο «Περσέας» το οποίο έχει εξειδικεύσεις και, με συνεργασία πολλών δυνάμεων της αστυνομίας διαφορετικών διευθύνσεων, έχει ήδη ξεκινήσει και έχει διαμορφώσει σιγά –σιγά μια άλλη εικόνα στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να τη δει ο καθένας και γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο που είχαμε τα προβλήματα, στο Πεδίον του Άρεως, του Φιλοπάππου στο Μοναστηράκι, στην περιοχή της Νομικής Σχολής ήδη η εικόνα αυτή έχει αλλάξει με συντονισμένο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. και δράσεις.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια