Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί είναι σημαντικές για την υγεία μας οι βιολογικές τροφές;



Μία από τις συμβουλές που ακούτε συχνότερα, όταν προσπαθείτε να τρέφεστε υγιεινά, είναι να επιλέγετε βιολογικά προϊόντα.

Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντικά για την υγεία μας και πώς μπορούν να μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας;

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο κατέληξαν πρόσφατα σε ένα σημαντικό συμπέρασμα: Μετά από μόλις μία εβδομάδα κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων, τα επίπεδα των τοξινών στο σώμα μειώνονται σημαντικά.

Στην έρευνα, τέσσερις οικογένειες ακολουθούσαν μία συμβατική διατροφή για έξι ημέρες και στη συνέχεια διατροφή με βιολογικές τροφές για άλλες έξι ημέρες. Εξετάζοντας τα ούρα τους πριν και μετά, οι ερευνητές βρήκαν μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα, τα οποία έχουν συνδεθεί με προβλήματα, όπως ο καρκίνος, η ορμονική ανισορροπία και οι νευρολογικές διαταραχές. Το πιο εντυπωσιακό εύρημα ήταν η πτώση κατά 95% μιας τοξίνης που ονομάζεται μαλαθείο και η οποία συνδέεται με εγκεφαλική βλάβη στα παιδιά.

«Αυτήν τη στιγμή, τα τοξικά παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες είναι συνηθισμένο φαινόμενο, μπορούμε, όμως, να αλλάξουμε το σύστημα. Είναι σαφές ότι μπορούμε να καλλιεργούμε τρόφιμα χωρίς φυτοφάρμακα» δήλωσε η δρ Kendra Klein, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Η Klein και οι συνεργάτες της επικεντρώθηκαν κυρίως στην έκθεση στα φυτοφάρμακα και όχι στις επιπτώσεις στην υγεία, αναφορικά με την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων. Οι μελέτες αυτού του είδους απαιτούν συνήθως χρόνο και πόρους, υπήρξαν, ωστόσο, σημαντικά συμπεράσματα. 

Πρόσφατη μελέτη στη Γαλλία έδειξε 25% μείωση των περιπτώσεων καρκίνου μετά την εισαγωγή περισσότερων βιολογικών τροφίμων στη διατροφή. Άλλη έρευνα συσχέτισε την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων με τη βελτίωση των ποσοστών γονιμότητας.

Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν, επίσης, ότι, εκτός από τη μείωση των επικίνδυνων τοξινών στο σώμα, τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να συμβάλλουν και στην προστασία του πλανήτη.


Πηγή: onmed.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια