Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δήλωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη δεν χωράνε τα άβατα, δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι χώροι του Πανεπιστημίου να γίνουν άνδρο και ορμητήριο εγκληματικών ομάδων.

Πληροφορηθήκαμε από την ΕΛ.ΑΣ ότι  η ομάδα των κουκουλοφόρων βγήκε από τους χώρους του Α.Π.Θ και κινήθηκε κατά της διμοιρίας που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία έξω από το Τουρκικό Προξενείο.

Το πανεπιστημιακό άσυλο έτσι όπως εφαρμόζεται έχει μετατρέψει το πανεπιστημιακό campus σε ζώνη ανομίας, εγκληματικότητας και παραβατικότητας. Οι αναφορές για διακίνηση ναρκωτικών, για δίκτυα παρεμπορίου, για μικροκλοπές, φθορές περιουσιών, απειλές κατά σωματικής ακεραιότητας – ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες - είναι συμπτώματα της παντελούς απουσίας αστυνόμευσης και πραγματικού ενδιαφέροντος από του αρμόδιους

 Το ζήτημα της ασφάλειας είναι μείζον και μέχρι τώρα έχει υποτιμηθεί. Η απάντηση της Πολιτείας αλλά και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι καθολική. Πέραν της αυτονόητης καταδίκης αυτών των γεγονότων, εφόσον εκλεγώ δήμαρχος θα φροντίσω ταυτόχρονα με τα ζητήματα της ασφάλειας να προσεγγίσουμε τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με έναν άλλον τρόπο. θα φροντίσω να συνδεθούν με τη ζωή της πόλης ώστε να πάψουν να είναι περίκλειστοι χώροι, αποξενωμένοι από την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Δεν θα αφήσω τους προαύλιους χώρους του Α.Π.Θ να μετεξελιχθούν στα δικά μας "Εξάρχεια''.




Ο Kωνσταντίνος Ζερβέας είναι Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης - "ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια