Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια είναι η ανεπίσημη αιτίαση της απουσίας του αρχηγού της ΕΛΑΣ από την εκδήλωση για τους πεσόντες- Τα άλλοθι της ασέβειας

Είναι πλέον τοις πάσι γνωστή η κόντρα του αρχηγού της ΕΛΑΣ (μία από τις πολλές) με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, σε βαθμό και μέγεθος μάλιστα που παραλίγο να ξεφύγει από
τα επιτρεπτά όρια του απλού διαπληκτισμού. Το bloko.gr έχει σημειώσει μέρος των μεταξύ τους "εχθροπραξιών", που όπως μαθαίνουμε αποτελεί παρωνυχίδα όλων όσα έχουμε καταγράψει.

Η εκδήλωση για τους πεσόντες του σώματος το Ψυχοσάββατο, οργανώθηκε όπως κάθε χρόνο από τους ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ με το πρώτο και καίριο ερώτημα να υφίσταται γιατί το αρχηγείο όλα αυτά τα χρόνια, εναποθέτει το ιερό καθήκον της μνήμης και της απόδοσης των τιμών στις δύο ομοσπονδίες. Αυτό βέβαια, δεν βαραίνει τον κ. Ανδρικόπουλο, αλλά τους προκατόχους του, με την υποσημείωση ότι επί ημερών Τσουβάλα, υπήρξε προπαρασκευαστικό σχέδιο για τη μεταφορά της "αρμοδιότητας" που όμως δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί. Κι αυτό γιατί η επίσημη αστυνομία και όχι δια αντιπροσώπων έχει την ιερή υποχρέωση να τιμά τους νεκρούς της. Όπως για παράδειγμα το κάνει η πυροσβεστική.

Το αίτιο και το αιτιατό της απουσίας του κ. αρχηγού λοιπόν, εδράζεται κατά τα φαινόμενα σε αυτή καθεαυτή την κόντρα και ίσως η αναφώνηση του ονόματος του κ. αρχηγού ενώ ήταν γνωστή η απουσία του, να εντάσσεται στο πλαίσιο αυτό. Τον πέρασαν στη συνείδηση του αστυνομικού που αδιαφορεί για βεντέτες και βεντετισμούς, από καυδιανά δίκρανα. Το ζήτημα επαναλαμβάνουμε ήταν ιερό και η υποχρέωση όλων να παραστούν επιβεβλημένη. Ως εκ τούτου κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη η απουσία και των υπόλοιπων αντιστράτηγων, ανεξαρτήτως της όποιας ντιρεκτίβας του αρχηγού. Ήταν λάθος τους και καταγράφεται ακόμη γι αυτόν τον όποιο σε λίγους μήνες θα διεκδικήσει τα πρωτοτόκια.

Πηγές του bloko.gr σημειώνουν πως για να αιτιολογηθεί όλο αυτό το απροκάλυπτο εκατέρωθεν κίβδηλο προϊόν εμπάθειας, βεντετισμού και κομπλεξισμού, από την πλευρά του αρχηγείου επικαλύφτηκε με προκάλυμμα τη μη πρόσκληση εκπροσώπων των ειδικών φρουρών και των συνοριακών. Αναμφίβολα λάθος των διοργανωτών η αβλεψία (;) που εν ολίγοις κι εν πολλοίς έχει κι αυτή μορφή σκοπιμότητας και κάποτε επιτέλους πρέπει να πάψει ο αναχρονιστικός διαχωρισμός των αστυνομικών.

Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις και σε κανένα δεν παρέχουν κανενός είδους άλλοθι στην ασέβεια.

ΥΓ: Αλήθεια, η πολιτική ηγεσία απλώς ... προεδρεύει;



του Γιώργου Καραϊβάζ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια