Εκρηξη στη Γλυφάδα: Το παρελθόν του 56χρονου στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ.


Στο παρελθόν του 56χρονου Αυστραλού, στόχου της βομβιστικής επίθεσης στη Γλυφάδα το πρωί της Παρασκευής, αλλά και στο ενδεχόμενο να συνδέεται αυτή με τον προ πενταμήνου φόνο
Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία στη Βούλα, στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Αυστραλίας, ο 56χρονος ήταν για χρόνια αρχηγός των «Comancheros», μιας σκληρής συμμορίας μηχανόβιων κακοποιών, που λειτουργούσαν στα πρότυπα των Αμερικανών «Hell Angels». Μάλιστα, είχε εμπλακεί σε σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών και μετά το 2010, ήρθε σε ρήξη με τον μετέπειτα αρχηγό της εν λόγω συμμορίας. Ο 56χρονος το 2013 εγκατέλειψε την Αυστραλία μαζί με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του και εγκαταστάθηκε στο Ντουμπάι, ενώ πριν δύο χρόνια, κι ενώ ο «εμφύλιος» στους κόλπους των «Commancheros» βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη φέρεται να βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα.
Ενα από τα ερωτήματα που έχουν τεθεί, στο πλαίσιο της έρευνας, είναι εάν και κατά πόσον η σημερινή βομβιστική επίθεση εις βάρος του, συνδέεται με τον φόνο του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον περασμένο Οκτώβριο στο Πανόραμα Βούλας. Αλλωστε, δεκάδες φορές, τα ΜΜΕ της Αυστραλίας έχουν αναφερθεί σε αντιπαράθεση του Μακρή με σκληρούς Λιβανέζους κακοποιούς, αλλά και σε εμπλοκή του σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2014 είχε πραγματοποιηθεί βομβιστική επίθεση σε γραφεία που διατηρούσαν οι «Hell Angels» στο Κορωπί, ενώ δύο μέλη του κλαμπ είχαν συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή.
Γιάννης Σουλιώτης
_