Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

31 μέλη στη Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου - Τον Ιούνιο του 2020 το Ευρωπαϊκό Συνέδριο ΛΟΑΔ Αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύουμε ανάρτηση τής ομάδας της Δράσης Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στο Facebook: Στις 8 και 9 Μαρτίου 2019, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας της Καταλονίας, στη
Βαρκελώνη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΔ Αστυνομικών «European LGBT Police Association General Board Meeting 2019».
Οι εκπρόσωποι των 16 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΔ Αστυνομικών, συζητήσαμε μετά από τις παρουσιάσεις όλων των θεμάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο, για τα πεπραγμένα του 2018. Κατόπιν ελήφθησαν αποφάσεις και τέθηκαν οι στόχοι και το σχέδιο δράσεων για το 2019 και 2020, με σημαντικό για εμάς στόχο την ανάθεση στην Ελλάδα της διοργάνωσης του επόμενου διετούς Ευρωπαϊκού Συνεδρίου ΛΟΑΔ Αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη τις 24 με 27 Ιουνίου 2020 στο πλαίσιο του Thessaloniki EuroPride 2020. Επίσης συζητήσαμε κάποιες βελτιώσεις στο καταστατικό της Ένωσης μας και τέλος πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου.


Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των χωρών μελών παρουσιάσαμε τις εξελίξεις των Εθνικών δράσεων σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ιδιαίτερα στο θέμα του Ρατσισμού και των Διακρίσεων που δέχονται τα ΛΟΑΔ άτομα, καθώς και οι ΛΟΑΔ αστυνομικοί. Είναι πραγματικά υψηλό το επίπεδο των άλλων Αστυνομικών Οργανισμών όπου έχουν θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τέτοια ζήτημα, στηρίζοντας επίσημα τις δράσεις, τόσο των Εθνικών ΛΟΑΔ Αστυνομικών Ενώσεων, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΔ Αστυνομικών. Ευελπιστούμε σύντομα και η Ελληνική Αστυνομία να αντιληφθεί την αξία της υποστήριξης μας ως Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΔ Αστυνομικών.

Σχετικά με της εξελίξεις στη Ελλάδα ενημέρωσαμε τα μέλη σχετικά με την ολοκλήρωση του σχεδίου που είχαμε αναλάβει για δημιουργία αντίστοιχης Ελληνικής Ένωσης, οπότε τους ανακοίνωσαμε επίσημα τη έγκριση και αναγνώριση από το Ειρηνοδικείο Αθηνών της "Δράσης Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" με μέλη μέχρι στιγμής 31 Αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και την ύπαρξη εντός του Σωματείου Τμήματος που ασχολείται με την προάσπιση των Δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ ατόμων και ονομάζεται "ΛΟΑΔ Δράση Αστυνομικών".
Τέλος αναφέρθηκαμε στην συμμετοχή μας στις εκπαιδεύσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκπροσωπώντας το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής, ως Εμπειρογνώμονας σε θέματα Αστυνόμευσης Εγκλημάτων Μίσους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του Αστυνομικού Προσωπικού στην προάσπιση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των Δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ ατόμων. Επίσης έκανα πλήρη ενημέρωση για την προετοιμασία της διοργάνωσης από την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου ΛΟΑΔ Αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη το 2020.
Κατά την διεξαγωγή των εργασιών μας τίμησαν με την παρουσία τους η Ηγεσία της Καταλανικής Αστυνομίας, δηλώνοντας την έμπρακτη στήριξη της Ισπανικής Αστυνομίας στις δράσεις μας.
Πέρα όλων των ανωτέρω, το σπουδαίο είναι ότι ΛΟΑΔ αστυνομικοί από 15 χώρες της Ευρώπης, έχουμε την ευκαιρία να ερχόμαστε σε επαφή και ανταλλάσσουμε εμπειρία και γνώσεις σε θέματα που μας απασχολούν.
Αναμένουμε λοιπόν να τους καλωσορίσουμε, στο Thessaloniki Euro Pride τον Ιούνιο του 2020, όπου 200 Αστυνομικοί από όλοι την Ευρώπη θα παρελάσουμε με τις στολές μας, ως ένα ηχηρό μήνυμα κατά της Ομοφοβίας.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια