Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρευνα: «Μόνο το 3% των Σαλαφιστών ριζοσπαστικοποιείται, ενώ το 71% των τρομοκρατών είναι Χάναφι και το 23% ακολουθεί την Τζαμαάτ Ισλάμι»

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών του Κασμίρ αποκάλυψε ότι μόνο το 3% των Σαλαφιστών ριζοσπαστικοποιείται, ενώ το 71% των τρομοκρατών
ανήκει στη σχολή σκέψης Χάναφι (ομάδες συμπεριλαμβάνονται Ντεομπάντι, Μπέρλουι, κτλ), ενώ το 23% των τρομοκρατών ακολουθεί αυστηρά το την ομαδα Τζαμαάτ Ισλάμι.
Η CID διεξήγαγε μια εντατική μελέτη παρακολουθώντας 156 ντόπιους νέους που συμμετείχαν σε παραστρατιωτικές ομάδες μεταξύ του 2010 και του 2016.
Οι 74 σελίδες της έκθεσης έγιναν προσβάσιμες από την εφημερίδα Indian Express με συνεντεύξεις, μιλώντας με τις οικογένειες, τους φίλους, τους συγγενείς και τους γνωστούς των «μαχητών»

Πηγή: Indian Express

Σχόλιο:
Για άλλη μια φορά αναιρείται η υστερία και η τρομολαγνεία που θέλει τους Σαλαφιστές και τον Σαλαφισμό ως εμπνευστές της ριζοσπαστικοποίησης και γενικότερα του εξτρεμισμού. Σύμφωνα με την έρευνα το 71% των τρομοκρατών ανήκει στην σχολή σκέψης των «Χαναφιτών» (που σήμερα τους εντοπίζουμε κυρίως ως σουφιστές, ντεομπάντι και Μπέρλουί), επίσης το 23% είναι οπαδοί της πολιτικής οργάνωσης Τζαμαάτ Ισλάμι.
Ο Σαλαφισμός πρεσβεύει την Ισλαμική Ορθοδοξία. Το Σαλαφιστικό Ισλάμ δεν είναι τίποτα περισσότερο η λιγότερο από το Ορθόδοξο Ισλάμ, το Ισλάμ που έχει σαν πηγή το Κοράνι, την Προφητική διδασκαλεία (Σούννα) και την κατανόηση των μαθητών του Προφήτη (Σαχάμπα).
Η λέξη «Σάλαφ» سلف στην αραβική σημαίνει «οι προκάτοχοι» και εννοούνται οι πρωτορθοδόξοι Μουσουλμάνοι. Ο Σάλαφι η Σαλαφιστής είναι αυτός που ακολουθεί το παράδειγμα των πρώτων Ορθοδόξων Μουσουλμάνων. Κατανοεί το Ισλάμ όπως το κατανόησαν οι μαθητές του Προφήτη, τόσο στο δόγμα όσο και στην λατρεία, και δεν καινοτομεί ούτε επινοεί (αρέσεις). Αυτή είναι η Ισλαμική Ορθοδοξία
Ο Σαλάφισμος δεν είναι κίνημα ούτε σέκτα. Είναι η ορθόδοξη μεθοδολογία κατανόησης και τήρησης του Ισλάμ. Συνεπώς, όταν λέει κάποιος ότι είναι Σάλαφι (Σαλαφιστής) στην ουσία δηλώνει ότι είναι Ορθόδοξος Μουσουλμάνος, οπαδός και ακόλουθος των πρωτορθόδοξων Μουσουλμάνων (του Προφήτη και των μαθητών του).
Ο Σαλαφισμός είναι η Ορθοδοξία του Ισλάμ και ορθοδοξία δεν σημαίνει εξτρεμισμός ούτε φανατισμός. Τουναντίον, σημαίνει μετριοπάθεια και μέση οδό. Είναι το φάρμακο για τον εξτρεμισμό και αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους τρομοκράτες Χαριτζήτες (Αλ Κάιντα, ΙΣΙΣ, κτλ). Πρόκειται για μια πραγματικότητα την οποία έχουμε αναδείξει πολλές φορές στο παρόν ιστολόγιο και στο IslamForGreeks.org με ιστορικά γεγονότα και θεολογικές αναφορές 
Ακούστε την παρακάτω ομιλία «Τι είναι ο Σαλαφισμός και ποιοι είναι οι Σαλαφιστές»




πηγή: ahmadeldin.blog
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια