Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

25 χρόνια κάθειρξη στους ληστές με το σίδερο - Οδηγούνται άμεσα στη φυλακή

Ποινές κάθειρξης 25 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους πέντε από τους επτά κατηγορούμενους για σωρεία κλοπών και ληστειών. Μία από αυτές ήταν πριν ενάμιση χρόνο σε
βάρος 85χρονης στην Κυψέλη, την οποία βασάνισαν και έκαψαν με σίδερο για να τους δώσει τα χρήματά της. Το δικαστήριο επέβαλε, επίσης, φυλάκιση τριών ετών στους άλλους δύο κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για συμμορία.
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε την ενοχή των πέντε βασικών κατηγορουμένων, καθώς και ενός ακόμα που φυγοδικεί, για σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας, ληστείες, συμμορία και ναρκωτικά.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι γεωργιανής καταγωγής κατηγορούμενοι πραγματοποίησαν 32 κλοπές και 3 ληστείες «μία, δε, από αυτές τη διέπραξαν με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος της ηλικιωμένης που αρνήθηκε να τους πει πού είναι τα χρήματα». Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως «δεν ενδιαφέρει ποιος σήκωσε το σίδερο και χτύπησε τη γυναίκα. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, γιατί έβλεπαν τα βασανιστήρια και δεν έκαναν τίποτα». Για τους άλλους δύο κατηγορουμένους είχε εκφράσει αμφιβολίες, προτείνοντας να καταδικαστούν μόνο για το αδίκημα της συμμορίας.
Οι πέντε καταδικασθέντες σε κάθειρξη θα οδηγηθούν στις φυλακές, καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει δυνατότητα αναστολής στην έφεση, ενώ δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια