Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόστιμο 200 ευρώ στη γιαγιά με τα τερλίκια

Προφανώς κανείς αρμόδιος δεν αισθάνεται ντροπή στη Θεσσαλονίκη, αφού μετά τη σύλληψη της υπερήλικης γυναίκας που έπλεκε παντόφλες και τις πουλούσε στη λαϊκή των Αμπελοκήπων, οι
Αρχές επανήλθαν και μάλιστα με έγγραφο επιβάλλοντας πρόστιμο 200 ευρώ στη γιαγιά για παράβαση της διάταξης περί παρεμπορίου.
Παρά τον σάλο που προκάλεσε η ενέργεια αυτή της αστυνομίας και παρά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε για τη διερεύνηση των συνθηκών σύλληψης και μεταγωγής της στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατήθηκε για 12 ώρες, φαίνεται πως οι Αρχές δεν έλαβαν υπόψη τους τις αντιδράσεις των αγανακτισμένων πολιτών. 
Μάλιστα στο βίντεο που κυκλοφορήσε σχετικά με τις συνθήκες κράτησης της, είναι φανερό πως οι αστυνομικές αρχές της συμπεριφέρθηκαν όπως συνηθίζουν σε περιπτώσεις υψηλής παραβατικότητας. Πήραν δαχτυλικά αποτύπωματα, όταν μάλιστα η γιαγιά προφανώς δεν καταλάβαινε το τι συνέβαινε. Για την ιστορία, πρόκειται για μια Πόντια 90 ετών, η οποία έπλεκε στο σπίτι της παντόφλες και τις πουλούσε στη λαϊκή προκειμένου να αποκομίσει ένα πενιχρό εισόδημα. Σημειώνεται ότι η ηλικιωμένη δεν είχε άλλα έσοδα.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η αστυνομική παρέμβαση και η σύλληψη της έγιναν κατόπιν καταγγελίας άλλων πλανοδίων που επίσης βρίσκονται στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Ενδεχομένως να χρειάζεται μια κεντρικότερη παρέμβαση από την πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να πάψουν τέτοια φαινόμενα, αλλά και να επανέλθει στους αστυνομικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης η απωλεσθείσα κοινή λογική.
Τα αποδεικτικά του "εγκλήματος" της 90χρονης βάσει των οποίων τιμωρείται με πρόστιμο, είναι 11 μαντήλες και 10 ζευγάρια πλεκτές κάλτσες. 
Τα έγγραφα της ντροπής:
Το χρονικό της σύλληψης
Η αστυνομία συνέλαβε στις 21 Μαρτίου μία 90χρονη η οποία πωλούσε παντόφλες στη λαϊκή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, τις οποίες μάλιστα η άμοιρη τις έπλεκε μόνη της. Τρία παλληκάρια της αστυνομίας, με περιπολικό παρακαλώ, κατάφεραν να συλλάβουν επ' αυτοφώρω τη γριά γυναίκα και να τη μεταφέρουν με χειροπέδες, ως όφειλαν, στο αστυνομικό τμήμα.
Εκεί η γριούλα παρέμεινε για 12 ώρες νηστική, διότι προφανώς αυτό επιτάσσει ο νόμος και κυρίως η αστυνομική τάξη των πραγμάτων.
Τελικά, την άφησαν ελεύθερη γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Είναι δεδομένο πως η γηραιά συμπολίτης της Νύμφης του Θερμαϊκού συνελήφθη έπειτα από ρουφιανιά άλλων πλανοδίων πωλητών...
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια