Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άσκηση του 2ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου

Στις 5 Φεβρουαρίου διεξήχθη άσκηση από τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ομάδα πυρασφαλείας της εταιρείας CETRACORE - JETOIL Α.Ε.

με αντικείμενο την αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε δεξαμενή πλωτής οροφής αποθήκευσης πετρελαίου και τη διάσωση ατόμου από την οροφή της δεξαμενής.



Σύμφωνα με το σενάριο, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στη δεξαμενή πετρελαίου diesel πλωτής οροφής λόγω στατικού ηλεκτρισμού δημιουργείται σπινθήρας και εκδηλώνεται πυρκαγιά στον δακτύλιο της πλωτής οροφής της δεξαμενής. Ο συντηρητής που εκτελούσε θερμές εργασίες στην προσπάθειά του να διαφύγει και λόγω υπερβολικής έντασης, παθαίνει καρδιακό επεισόδιο πριν προλάβει να φθάσει στο μεταλλικό κλιμακοστάσιο καθόδου της δεξαμενής και παραμένει λιπόθυμος, ενώ παράλληλα κατά την διάρκεια ενεργοποίησης των αφρογεννητριών της δεξαμενής για την ρίψη αφρού στον δακτύλιο, παρουσιάζεται βλάβη σε μία αφρογεννήτρια, με αποτέλεσμα να μην ρίχνει αφρό.



Σκοπός της άσκησης ήταν η αύξηση του βαθμού ετοιμότητας και η ενδυνάμωση της συνεργασίας του προσωπικού της υπηρεσίας με την ομάδα πυροπροστασίας της επιχείρησης και τους συναρμόδιους φορείς, η εξοικείωση και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στα θέματα κατάσβεσης πυρκαγιών υγρών καυσίμων και στα μέσα πυροπροστασίας της επιχείρησης.
Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερα οχήματα του 2ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης με 12 πυροσβέστες και ένα υδροφόρο όχημα με 15 άτομα της ομάδας πυρασφαλείας της εταιρείας CETRACORE - JETOIL Α.Ε.



Την άσκηση παρακολούθησαν η Διοίκηση του 2ου Π.Σ., εκπρόσωποι της Διεύθυνσης της εταιρείας CETRACORE - JETOIL Α.Ε. και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης της όμορης εταιρείας Coral A.E.


από το facebook του Πυροσβεστικού Σώματος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια