Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρχεται η ενηλικίωση στα 18; Τι υποστηρίζει νέα έρευνα;



Το βιολογικό όριο ανάμεσα στην εφηβεία και στην ενηλικίωση βρέθηκε στο επίκεντρο ερευνών Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι αυτό δεν είναι και τόσο σαφές.

Παρόλο που από νομική άποψη ένας άνθρωπος θεωρείται ενήλικος μετά τα 18 του, από βιολογική άποψη η εφηβεία συνεχίζεται για μερικά χρόνια ακόμη και η πραγματική ενηλικίωση έρχεται κάποια στιγμή μέσα στην τρίτη δεκαετία της ζωής του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι ακολουθούν μια σταδιακή εξελικτική διαδικασία που διαρκεί αρκετά μετά την ηλικία των 20 ετών. Γι' αυτό υποστηρίζουν, σύμφωνα με τον Indepedent, ότι ο τωρινός τυπικός ορισμός της ενηλικίωσης ουσιαστικά δεν έχει βιολογικό νόημα, καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να εμφανίζει ενδείξεις σημαντικών αλλαγών για αρκετά χρόνια μετά τα 18.

«Αυτό που στην πραγματικότητα λέμε, είναι ότι το να έχουμε έναν ορισμό του πότε κανείς κάνει τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή, δείχνει όλο και πιο παράλογο», δήλωσε στο Λονδίνο, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο καθηγητής νευροεπιστήμης Πίτερ Τζόουνς του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, ενόψει ενός συνεδρίου της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών στην Οξφόρδη.

«Συστήματα, όπως το εκπαιδευτικό, της υγείας και το δικαστικό, βολεύονται με τους ορισμούς. Όμως πρόκειται για μια πολύ πιο σταδιακή μετάβαση, που εκτείνεται στη διάρκεια τριών δεκαετιών. Δεν υπάρχει μια παιδική ηλικία και μετά ξαφνικά η ενηλικίωση, αλλά μια σταδιακή πορεία μετάβασης», πρόσθεσε ο Τζόουνς.


Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsbeast.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια