Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Πειραιά: Κακοδιαχείριση αστυνομικού προσωπικού VS επαρκής αστυνόμευση τής ευρύτερης περιοχής

Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Πειραιά: Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την από 07-02-2019 διαταγή της Γ.Α.Δ.Α/Τμήμα Ένστολου Προσωπικού, σύμφωνα με την οποία ζητείται από
Αστυνομικές Υπηρεσίες του Πειραιά να προτείνουν ονομαστικά Αστυνομικούς, ακόμη και αν δεν το επιθυμούν, προκειμένου να αποσπαστούν προς ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΥΑΤ-ΔΙΜΕΤ).
Η παραπάνω διαταγή έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στο χαμηλόβαθμο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στους διοικητές των Υπηρεσιών αυτής, όπου οι τελευταίοι διατάσσονται να επιλέξουν άτομα, αφενός για την περαιτέρω αποδυνάμωση των Υπηρεσιών που προΐστανται, αφετέρου για την περαιτέρω απεμπλοκή δυνάμεων από την πραγματική αστυνόμευση!
Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, δεν επιθυμούμε να συνδιοικήσουμε και είμαστε οι τελευταίοι που θα εμπλακούμε στον τρόπο διοίκησης που επιλέγεται κάθε φορά, είτε αυτό αφορά το ποιες Υπηρεσίες θα ενισχυθούν είτε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό αυτών. Πράγματι, εξ όσων γνωρίζουμε, όντως η ΔΑΕΑ χρειάζεται ενίσχυση, την στιγμή μάλιστα που ως Υπηρεσία πολλάκις έχει αποδειχθεί ότι είναι η «τελευταία γραμμή Άμυνας» και υπεράσπισης - αποκατάστασης της τάξης. Επίσης, έχουμε τονίσει και στο παρελθόν την ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, η οποία για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της στηρίζεται στις καθημερινές διαθέσεις και αποσπάσεις άλλων Υπηρεσιών. Εξάλλου, για αυτό το λόγο, τόσο εμείς ως Πρωτοβάθμιο Σωματείο, όσο και σύσσωμο το Συνδικαλιστικό Κίνημα, προτείναμε, εδώ και χρόνια, την αλλαγή του σχετικού προεδρικού διατάγματος, έτσι ώστε οι νεοεξερχόμενοι από τις Αστυνομικές Ακαδημίες να μπορούν να τοποθετούνται στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, αλλά και στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Αν και όπως τονίσαμε ανωτέρω δεν συνδιοικούμε, ούτε το πράττουμε, ούτε το επιθυμούμε, επιβάλλεται να αντιδράσουμε σθεναρά για τις Υπηρεσίες που επιλέχθηκαν, όχι να ενισχυθούν, αλλά να ενισχύσουν, καθώς και να αναδείξουμε με επιχειρήματα την περαιτέρω αποδυνάμωση του τομέα της αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά!!
Ειδικότερα:
1. Για ποιο λόγο εξαιρούνται Υπηρεσίες οι οποίες ανήκουν στο Αρχηγείο;
2. Για ποιο λόγο εξαιρούνται οι Υπηρεσίες φύλαξης επισήμων και ευπαθών στόχων;
3. Για ποιο λόγο εξαιρούνται κάποιες υπηρεσίες που ανήκουν στη ΓΑΔΑ;
4. Ποιο το κριτήριο επιλογής των συγκεκριμένων Αστυνομικών Διευθύνσεων;
5. Ελήφθη υπόψη καθόλου η σοβαρότατη υποστελέχωση των Υπηρεσιών που επιλέχθησαν και αν δημιουργηθεί πρόβλημα στις παρεχόμενες υπηρεσίες αυτών;
6. Για ποιο λόγο έως σήμερα δεν έχει τροποποιηθεί το προαναφερόμενο προεδρικό διάταγμα, όπως προτείναμε, έτσι ώστε ήδη να έχει ενισχυθεί η ΔΑΕΑ με νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες;
Επιπλέον, επιβάλλεται να γνωρίζουν άπαντες την έλλειψη δύναμης των Υπηρεσιών από όπου επιλέγονται με το «ζόρι» Αστυνομικοί, διαταράσσοντας, με τον τρόπο αυτό, τον οικογενειακό και υπηρεσιακό προγραμματισμό τους, καθόσον θα κληθούν να αποσπαστούν χιλιόμετρα μακριά.
Δειγματοληπτικά αναφέρουμε:
• Το Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου, έχει οργανική δύναμη (πρέπει να έχει δηλαδή) 114-116 χαμηλόβαθμους Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 60-63μ, ήτοι λιγότεροι κατά 45% περίπου.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων - Νέου Φαλήρου, έχει οργανική δύναμη (πρέπει να έχει δηλαδή) 84-86 χαμηλόβαθμους Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 44-47, ήτοι λιγότεροι κατά 48% περίπου.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Ι. Ρέντη, έχει οργανική δύναμη (πρέπει να έχει δηλαδή) 48-50 χαμηλόβαθμους Αστυνομικούς, αλλά η παρούσα δύναμή του είναι 23-25, ήτοι λιγότεροι κατά 50% περίπου.
Το ίδιο ισχύει (περίπου) και στα υπόλοιπα Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας και Αστυνομικές Υπηρεσίες εδαφικής αρμοδιότητας της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά, από όπου ζητείται να προταθούν οι προς απόσπαση Αστυνομικοί.
Είναι λοιπόν απολύτως κατανοητό ότι, εκτός του τρόπου και της επιλογής που διατάσσονται οι Αστυνομικές Διευθύνσεις να εκτελέσουν την παραπάνω διαταγή, το ήδη υπάρχον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού θα διογκωθεί περαιτέρω!! Παράλληλα, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν περισσότερο οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, με άμεσο κίνδυνο να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν προς όφελος της ασφάλειας του πολίτη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αλλά και να καταστρατηγούνται σίγουρα τα δικαιώματα του προσωπικού (υπερεργασία, αύξηση οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων κ.α.).
Ζητούμε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να αφουγκραστεί τις αγωνίες μας για την κακή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού από την πλευρά της Φυσικής Ηγεσίας και να αποδεχτεί τα επιχειρήματά μας, δίνοντας τις απαραίτητες εντολές, ώστε να ανακληθεί η εν λόγω διαταγή της περαιτέρω αφαίμαξης του προσωπικού των Υπηρεσιών του Πειραιά και να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την ασφάλεια του πολίτη.
Τέλος, καλούμε τα Πολιτικά Κόμματα, τους τοπικούς Βουλευτές (που αποστέλλεται το παρόν), τους Δημάρχους και την τοπική αυτοδιοίκηση, τα σωματεία, τους συλλόγους της περιφέρειάς μας και εν γένει την τοπική κοινωνία, να αναδείξουν το πρόβλημα της αστυνόμευσης, να πάρουν θέση σε αυτή την αδυναμία, να συστρατευθούν μαζί μας και με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο να απαιτήσουμε την μη περαιτέρω αφαίμαξη των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Πειραιά, προς όφελος πρώτα από όλα, της ασφάλειας του πολίτη και της περιοχής που όλοι μας δραστηριοποιούμαστε.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!
ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Λιότσος Σπυρίδων
Η Γεν. Γραμματέας
Μαλαχία Αργυρώ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια