Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Oι εργασίες του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ


Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων


Συνεδρίασε την 26 Φεβρουαρίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα Ημερήσιας Διάταξης την ενημέρωσή του για τις ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα, καθώς και διάφορα οργανωτικά ζητήματα που τέθηκαν εκ μέρους μελών της μειοψηφίας.

 

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ στάθηκε στη σημασία της καθιερωθείσης από την Ομοσπονδία Ημέρας Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών και την τέλεση επιμνημόσυνων δεήσεων στις έδρες των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων μας, το Α΄ Ψυχοσάββατο κάθε έτους, που φέτος είναι στις 02 Μαρτίου 2019. Τόνισε δε ότι τα Προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας έχουν ιδιαίτερο χρέος για την τέλεση αυτού του μνημόσυνου συνδυάζοντάς το με το διαχρονικό μας αίτημα για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας. Ειδικά δε για την κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (πρώην Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας) όπου έχει κληθεί να χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, κάλεσε όλα τα μέλη του ΔΣ να παραστούν.

 

Στη συνέχεια ενημέρωσε το ΔΣ για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που αφορούν στην αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης και στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και των προβλημάτων στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

 

Για το πρώτο θέμα, που αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση προκειμένου να μας επιδοθεί το σχέδιο των προτεινομένων αλλαγών ώστε να τοποθετηθούμε αναλυτικά επ’ αυτών, πριν λάβουν την οριστική τους μορφή.

 

Για το δεύτερο θέμα, που επίσης απασχολεί, και μάλιστα με τραυματικές εμπειρίες, ολόκληρο το Αστυνομικό Σώμα, κατατέθηκε στην αρμόδια Διαρκή επιτροπή πολιτισμού και αθλητισμού της Βουλής σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται σήμερα και έχουμε ήδη ζητήσει να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας στο πλαίσιο της ακρόασης των συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων. Πάγια θέση μας είναι η απεμπλοκή από τους αθλητικούς χώρους και η επέμβαση της αστυνομίας με το αζημίωτο για τους αστυνομικούς που θα απασχολούνται και μόνο σε περιπτώσεις διασάλευσης της τάξης και ασφάλειας. Η σχετική ρύθμιση δεν περιέχεται στο κατατεθέν νομοσχέδιο, όπως ενημερώθηκε η Ομοσπονδία, επειδή επίκειται το Μάιο νέο νομοσχέδιο που θα αναφέρεται διεξοδικότερα στα ζητήματα αυτά.

 

Ενημέρωση έγινε και για τις δικαστικές μας διεκδικήσεις, επισημαίνοντας ότι αναμένονται άμεσα οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας τόσο για το νέο μισθολόγιο όσο και για τα δώρα –επιδόματα αδείας, βάσει των οποίων θα κλιμακώσουμε και τον αγώνα μας. Όλα αυτά θα συζητηθούν στην επικείμενη συνάντηση με την κα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη συν των γνωστών παλαιών εκκρεμοτήτων που μας απασχολούν (διορθωτικές παρεμβάσεις στο μισθολόγιο, βαθμολόγιο, ΕΚΑΜ κ.λπ.) αλλά και των νέων, όπως π.χ. η ολιγωρία του Αρχηγείου για τα νυχτερινά, που μας οδήγησε και στην αιφνιδιαστική συμβολική διαμαρτυρία μας, κλείνοντας την είσοδο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, την 18η  Φεβρουαρίου 2019, πρώτες πρωινές ώρες.

 

Απαντώντας δε σε αιτιάσεις μελών του ΔΣ και της ΕΓ, τόσο περί μη έγκαιρης ενημέρωσής τους ώστε να υπάρξει και δική τους συμμετοχή στη διαμαρτυρία αυτή, όσο και περί του ύψους των χρημάτων που διακυβεύονταν, θεωρώντας ότι το ποσό αυτό ήταν ήσσονος σημασίας, ο Πρόεδρος τόνισε ότι η Ομοσπονδία λειτουργεί ενωτικά χωρίς αποκλεισμούς, αλλά εκδηλώνει τις διαμαρτυρίες της ανάλογα με τις περιστάσεις και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αναφορικά δε με το ύψος των χρημάτων, ο Πρόεδρος τόνισε επίσης ότι επρόκειτο  περί δεδουλευμένων αποδοχών που δεν καταβλήθηκαν σε δύο συνεχόμενες μισθοδοσίες, ενώ το ποσό αυτό για πολλές λαϊκές οικογένειες αποτελεί σημαντικό μέρος του μηνιαίου προγραμματισμού τους και έχουμε χρέος να το σεβόμαστε. Σε αυτήν μάλιστα την περίπτωση, το Αρχηγείο αναγκάστηκε να τρέξει τη διαδικασία και την ίδια ημέρα να ενταχθεί η σχετική δαπάνη στην αντίστοιχη μισθοδοσία, επιβεβαιώνοντας στην ουσία την ορθότητα της κινητοποίησής μας, παρά τα όσα αναφέρθηκαν σε σχετικό Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου, διαρκούσης της κινητοποίησής μας.

 

Τέλος, ενόψει της διοργάνωσης του 29ου πανελλαδικού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη (26 έως 28 Μαρτίου 2019), τονίστηκε ότι πρέπει να ληφθεί από όλους υπόψη ο ενωτικός χαρακτήρας των πρωτοβουλιών και δράσεων της Ομοσπονδίας και να δοθεί η απαιτούμενη προσοχή τόσο στο γεγονός της 30ης επετείου από την ίδρυσή της όσο και στις εργασίες του συνεδρίου που πρέπει να αποτελέσουν τομή για το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, ώστε να κατατεθούν οι θέσεις τους με τον πλέον επίσημο τρόπο στο ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο, που είναι το πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας.

 

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια