Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Κορυδαλλός-mafia»: Οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι και η ανατροπή για τον Αριστείδη Φλώρο


 Εμπλοκή γνωστών δικηγόρων σε αξιόποινες πράξεις  αλλά και ανατροπή των δεδομένων  σε  υποθέσεις που έχουν μέχρι τώρα απασχολήσει τη δικαιοσύνη, με τους θύτες να μετατρέπονται σε θύματα και αντιστρόφως,  δείχνουν οι συνομιλίες που κατέγραψε η Αντιτρομοκρατική και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της «Κορυδαλλός-mafia».

 

Σύμφωνα με την Realnews , η  πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή που αφορά την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου  Γ.Α. το 2014, αντίδικου του Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση της Energa-Hellas Power.   Ως φυσικοί αυτουργοί  αυτής έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό οι  Αλβανοί  βαρυποινίτες  Dulce Olti και  Bako Arber  και ως ηθικός  αυτουργός  ο Φλώρος.

 

Μάρτυρας  στην εν λόγω υπόθεση που ενίσχυσε τον ισχυρισμό των δύο Αλβανών, ότι την εντολή για τη δολοφονία την πήραν  από τον  επιχειρηματία,  ήταν  ο Κλοντιάν Λεκοτσάι.   Dulce, Bako  και Λεκοτσάι  κατηγορήθηκαν   στην συνέχεια ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Από τις υποκλοπές των τηλεφωνικών  συνδιαλέξεων  του Λεκοτσάι φέρεται να προκύπτει ότι αυτός έδωσε την εντολή για το φόνο του άλλοτε συνεργού του, Άρμπερ Μπάκο  στις 14 Ιανουαρίου στον Κορυδαλλό  με σκοπό να του  «χρεώσει»  την ηθική αυτουργία στο φόνο του Ζαφειρόπουλου.

 

Σε μία από τις συνομιλίες  μάλιστα ακούγεται να επιπλήττει τον έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας  επειδή δεν κατάφερε να δολοφονήσει τον Μπάκο μέσα στο κελί αλλά σε κοινόχρηστο χώρο της πτέρυγας με συνέπεια η σκηνή της δολοφονίας να καταγραφεί από την κάμερα ασφαλείας. Έτσι «εκτέθηκε»   ο 25χρονος Έλληνας συνεργός, στον οποίο μετά την αποφυλάκισή του, σκόπευε να αναθέσει «δουλειές» στο νησί, πιθανότατα τη Μύκονο.

 

Η προσπάθεια παγίδευσης του Α. Φλώρου

 

Ο Άρης  Φλώρος που τελικώς καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου , απολογούμενος στο δικαστήριο, είχε αρνηθεί  ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα εκβιασμού των συγκατηγορούμενών του. Ωστόσο το δικαστήριο  δεν πείστηκε.  Στην τωρινή δικογραφία  όμως περιλαμβάνονται συνομιλίες του δικηγόρου  Γ.Α.  με τον Λεκοτσάι, οι οποίες δείχνουν μια σχέση στενή και συνεργασία σε διάφορα επίπεδα.

 

Υπάρχουν επίσης συνομιλίες μεταξύ των δύο όπου διαφαίνεται προσπάθεια  του Λεκοτσάι να εμπλέξει τον Φλώρο  και στο θάνατο του Αλβανού κρατούμενου μέσα στον Κορυδαλλό  ο οποίος  είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του τον Bako  μετά τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.  Ένας θάνατος που σε πρώτη φάση  αποδόθηκε σε υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

 

Οι προσπάθειες του Λεκοτσάι , βάσει των συνομιλιών, είναι να εμφανίσει  το θάνατο ως δηλητηρίαση,  ως εγκληματική δηλαδή ενέργεια, με ηθικό αυτουργό τον Φλώρο   ώστε  να του αποσπάσει χρήματα στη συνέχεια. Γνώστης των εν λόγω ενεργειών του φαίνεται να είναι ο δικηγόρος  Γ.Α. που ακούγεται να του  υποδεικνύει  άλλο συνάδελφό του  που μπορεί  να τον βοηθήσει να φτιάξει ένα «ωραίο χαρτί»  το οποίο θα δείχνει ότι ο Αλβανός δηλητηριάστηκε από δηλητήριο που δήθεν εισήγαγε στη φυλακή ο Φλώρος.

 

Αποδυναμώνονται οι κατηγορίες

 

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, κατόπιν όλων αυτών, αποδυναμώνονται οι κατηγορίες κατά του Α. Φλώρου  όσον αφορά στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου το 2014, με μεγάλη πιθανότητα αν δεν προκύψουν  στην πορεία διαφορετικά στοιχεία, στη δίκη που ξεκινά τον Απρίλιο σε δεύτερο βαθμό  να έχει διαφορετική  ποινική αντιμετώπιση, πολύ πιο ευνοική από ότι στο πρωτόδικο που  «εισέπραξε» 13 χρόνια.

 

Σε κάθε περίπτωση  οι παραπάνω υποθέσεις θα επανεξεταστούν  υπό νέο πρίσμα και όπως όλα δείχνουν αυτό θα γίνει από εφέτη ειδικό ανακριτή λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης. Και μάλιστα η πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που ζητά προς τούτο τη σύγκλιση της Ολομέλειας του Εφετείου, είναι να οριστεί  ο ίδιος ανακριτής που χειρίζεται τις υποθέσεις της τρομοκρατίας.

 

Η έρευνα άλλωστε έγινε από την Αντιτρομοκρατική  καθώς  μετά την απόδραση των δύο Αλβανών από τις φυλακές Κορυδαλλού υπήρξε ανώνυμη πληροφορία για εμπλοκή του ενός με τρομοκρατική Οργάνωση.

 

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στη δικογραφία:

 

«Στις 2-1-2019 υπήρξε ανώνυμη πληροφορία στην αντιτρομοκρατική ότι ο Pepa Leonard που απέδρασε από τον Κορυδαλλό σκοπεύει να συνδράμει  τρομοκρατική οργάνωση στην οποία έχει ενταχθεί ως μέλος και να πραγματοποιήσει μαζί με έτερα άτομα, τρομοκρατική ενέργεια.

 

Κατά την ίδια πληροφορία στο παρελθόν ο ανωτέρω διατηρούσε αισθηματική σχέση με γυναίκα 35 ετών με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί. Τελευταία αυτός διατηρεί αισθηματική σχέση με την Ε.Φ. (σ.σ η οποία είναι κατηγορούμενη για υπόθαλψη εγκληματία καθώς πρόσφερε καταφύγιο στους δύο Αλβανούς όταν δραπέτευσαν από τον Κορυδαλλό) , περίπου 25 ετών που συχνάζει στην περιοχή των Εξαρχείων και η πατρική της κατοικία βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια…».

 

Πηγή: dikastiko.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια