Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eρώτηση στη Βουλή για την εγκατάλειψη της ομάδας ΔΙΑΣ στον Πειραιά

Για εγκατάλειψη της ομάδας ΔΙΑΣ στον Πειραιά κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Στην ερώτηση
σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι: «Η ομάδα ΔΙΑΣ του Πειραιά απαριθμεί 283 άτομα προσωπικό, ενώ από το 2010 έχει καταγράψει εκατομμύρια ελέγχων ατόμων, εκατοντάδες ελέγχους οχημάτων και χιλιάδες συλλήψεις δραστών.  Ωστόσο, όπως φαίνεται, η ομάδα αυτή, έχει εγκαταλειφθεί σε μεγάλο βαθμό. Η κατάσταση είναι απογοητευτική: Η υπηρεσία δε διαθέτει καν γραφεία, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος νευραλγικών υπηρεσιών της να στεγάζονται σε ένα κοντέινερ. Επιπλέον το κοντέινερ αυτό βρίσκεται κάτω από μια γέφυρα, στο λιμάνι του Πειραιά, ετοιμόρροπη -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους που εγκυμονεί- και ο χώρος βάλλεται από παντού. »
Και προσθέτει:  «Στον ίδιο χώρο, στο λιμάνι φυλάσσονται οι λιγοστές μοτοσικλέτες που έχει στη διάθεσή της και το ένα όχημα και λόγω της εγγύτητας με τη θάλασσα, η αλμύρα καταστρέφει κάθε μεταλλικό κομμάτι των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών της υπηρεσίας. Και δεν είναι μόνο αυτά. Από τις 143 μοτοσικλέτες που έχει στο δυναμικό της, μόνο οι 60 είναι λειτουργικές, με αποτέλεσμα να διπλοχρεώνονται καθημερινά οι υπάρχουσες για να βγουν οι ομάδες. Όσο για τα περιπολικά, αντί για τρία, διαθέτει μόνο ένα κι αυτό πάρα πολύ παλιό. Μάλιστα, είναι απορίας άξιο γιατί η υπηρεσία επιλέγει να δαπανά πάνω από 3000€ κόστος συντήρησης το χρόνο για καθένα από αυτά, τη στιγμή που στην αγορά, σαν μεταχειρισμένα δεν κοστίζουν παραπάνω από 1500€. Τέλος, ο εξοπλισμός των αστυνομικών της ΔΙΑΣ είναι εξαιρετικά ελλιπής. Συγκεκριμένα, δύσκολα και μετά μόνο από δωρεές θα φτάσουν σε αστυνομικούς μικρός αριθμός στολών με προστατευτικά και κράνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν αστυνομικοί της υπηρεσίας που χρεώθηκαν κράνος το 2010 και μέχρι σήμερα έχουν το ίδιο κράνος με όλες τις φθορές που μπορεί να έχει αυτό. Σημαντικότερο όμως είναι ότι τους τελευταίους δύο μήνες η υπηρεσία δεν διαθέτει κανένα κράνος στους αστυνομικούς διότι δεν διαθέτει ούτε μεταχειρισμένο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αστυνομικοί που μεταβαίνουν στις μηχανές χωρίς κράνος.»

Τα ερωτήματα που θέτει προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη είναι: Τι πρόκειται να πράξει, ώστε να λυθεί άμεσα το χωροταξικό πρόβλημα της υπηρεσίας ΔΙΑΣ Πειραιά και τι πρόκειται να πράξει, ώστε άμεσα να ενισχυθεί η ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά με καινούριες μοτοσικλέτες και περιπολικά στολές και κράνη.



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια