Δεν την σκότωσε, αλλά την τεμάχισε...

Στην φρικιαστική του απολογία κατά τη δευτεροβάθμια δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο πατέρας της 4χρονης Άννυ υποστήριξε πάλι ότι δεν την σκότωσε ο ίδιος, αλλά τη βρήκε
νεκρή στο σπίτι και μετά την τεμάχισε.
Το αποτρόπαιο έγκλημα είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη πριν τέσσερα χρόνια, όταν το πτώμα της τεμαχίστηκε χωρίς να έχει βρεθεί κανένα ίχνος του.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, όσα συνέβησαν, αφού βρήκε το κοριτσάκι νεκρό, ήταν αποτέλεσμα του πανικού του, ενώ ανέφερε πως παρέμεινε επί 20 ώρες δίπλα του στο διαμέρισμα όπου έμεναν στην οδό Μιχαήλ Βόδα.
«Ήθελα να πάω να τη θάψω αλλά δεν υπήρχε φτυάρι... Δεν ήθελα να τα κάνω όλα αυτά... Ήθελα να τη βάλω σε σακούλα αλλά το παιδί ήταν πέτρα και έσπασε. Αναγκάστηκα να κόψω κάποια κομμάτια και τα πήγα στα σκουπίδια».
«Ακούστηκε ότι είμαι Χάνιμπαλ, ότι μαγείρεψα το παιδί και το έφαγα. Δεν έγινε ποτέ. Δεν είχα κίνητρο να σκοτώσω το παιδί μου... Δεν μπορώ να φανταστώ έναν πατέρα να σκοτώνει το παιδί του. Να σηκώνεται ένα πρωί και να σφάζει το παιδί του. Μόνο ένας τρελός θα το έκανε και εγώ δεν είμαι τρελός» πρόσθεσε.
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η Άννυ ίσως πήρε ναρκωτικά που βρήκε στο σπίτι, καθώς ο αυτός και ο επίσης καταδικασμένος σε ισόβια συγκατηγορούμενός του, συγκάτοικος τότε περιστασιακά στο σπίτι της, Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι, ήταν χρήστες ναρκωτικών.
Στις ερωτήσεις της έδρας γιατί προσποιούνταν πως η μικρή εξαφανίστηκε, ο 27χρονος απάντησε ότι αναγκάστηκε γιατί φοβόταν μη μάθει η μητέρα της την αλήθεια. «Γιατί δεν το θάψατε, γιατί δεν θέλατε να βρεθεί το πτώμα;» ρώτησε ο δικαστής. «Ίσως έτσι σε κάνουν τα ναρκωτικά» απάντησε ο κατηγορούμενος.
Υποστήριξε δε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να τον συγχωρέσει η κόρη του: «Δεν ζητάω συγγνώμη από τον Θεό. Ζητάω συγγνώμη από την κόρη μου. Ήξερε ότι εγώ την αγαπούσα... Μακάρι να με συγχωρέσει η κόρη μου. Δεν μπορώ να αποδείξω τι πατέρας θα ήμουν αν δεν ήμουν χρήστης».
Στη δική της απολογία, η μητέρα της 4χρονης, Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία δικάζεται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, υποστήριξε πως ο 27χρονος σύντροφος της αγαπούσε την κόρη τους και είχε πολύ καλή συμπεριφορά απέναντί της. Η Δ. Μπορίσβα, που βρισκόταν στο εξωτερικό όταν συνέβη το περιστατικό, ανέφερε στους δικαστές ότι ο 27χρονος έμενε συχνά μόνος με την Άννυ και την πρόσεχε. «Το παιδί το αγαπούσε πάρα πολύ» συμπλήρωσε.


_