Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσπρωτία: “Μπλόκο” σε δύο αυτοκίνητα γεμάτα με κάνναβη


Συνελήφθησαν στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών  της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις αλλοδαποί - ηλικίας 19, 24 και 28 ετών

- για εισαγωγή και  μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών και σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές της Αλβανίας, για την αποτροπή εισαγωγής στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, αναπτύχθηκαν επιχειρησιακές δράσεις στην ελληνοαλβανική μεθόριο, στον Νομό Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν οι ανωτέρω συλληφθέντες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες της Τρίτης συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ο 28χρονος να μεταφέρει με ΙΧΕ αυτοκίνητο 60 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 32.430 γραμμαρίων. Τις ποσότητες αυτές τις είχε παραλάβει σε προγενέστερο χρόνο, από άγνωστο σημείο πλησίον του μεθοριακού σταθμού Μαυροματίου.

Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, στην ίδια περιοχή, ακινητοποιήθηκε και δεύτερο ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου συλληφθέντα με οδηγό τον ίδιο και συνεπιβαίνοντα τον 24χρονο επίσης συλληφθέντα, το οποίο ήταν ειδικά μετασκευασμένο, με τη δημιουργία διαμορφωμένων κρυπτών στο σασί και στα πίσω καθίσματα, για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 39 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 21.180 γραμμαρίων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 53 κιλών και 610 γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ
Τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

πηγή: ant1news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια