Σαράντα αστυνομικοί για να προστατεύουν σπίτια βουλευτών και γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη

Ούτε πέντε, ούτε δέκα, αλλά σαράντα αστυνομικούς προκειμένου να προστατεύουν τους τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Κατερίνη, που ψήφισαν  υπέρ της συμφωνία των
Πρεσπών, παραχώρησε η Ελληνική Αστυνομία υπό τον φόβο τυχόν επιθέσεων.
Μάλιστα στο πλαίσιο της αποτροπής επιθέσεων στο σχέδιο φύλαξης, συμπεριλήφθηκαν και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Κατερίνη και Αιγίνιο. Αφορμή στάθηκαν, εκτός της ψήφου των βουλευτών και οι αντιδράσεις των κατοίκων που είχαν πραγματοποιήσει πορείες διαμαρτυρίας σε κεντρικές πλατείες της περιοχής, αλλά και έξω από τα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι λοιπόν τα σπίτι των βουλευτών, Μπέτυς Σκούφα, Στέργιου Καστόρη και Χάρη Τζαμακλη, τέθηκαν υπό 24ωρη φύλαξη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Έτσι λοιπόν για να αισθάνονται...ασφαλείας οι βουλευτές τους διατέθηκαν 8 αστυνομικοί στον καθένα από αυτούς για να τους προστατεύει, ενώ ο ίδιος αριθμός αστυνομικών, διατέθηκε για να φυλάει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Κατερίνη και Αιγίνιο. Αντί λοιπόν η Ελληνική Αστυνομία να διαθέσει τους αστυνομικούς προς όφελος της τοπικής κοινωνίας με εποχούμενες περιπολίες και διερεύνηση υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αστυνομικοί εκτελούσαν χρέη...ιδιωτικών υπαλλήλων φύλαξης, κοινώς σεκιούριτι για σπίτια και γραφεία!
Άγριες  επιθέσεις με σπασμένα κεφάλια αστυνομικών
Κατά την διάρκεια των σφοδρών αντιδράσεων για το θέμα της ονοματοδοσίας στα Σκόπια και τις συμπλοκές που προηγήθηκαν τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί, με τους 3 απο αυτούς πολύ σοβαρά. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των πρωτοφανών για την τοπική κοινωνία της Κατερίνης επεισόδια, 3 αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με καδρόνια και πέτρες,  κατά την διάρκεια συγκέντρωσης έξω από το σπίτι της βουλευτού Μπέττυς Σκούφα, στις 25 Ιανουαρίου. Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, στην πλατεία  Ελευθερίας, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με λιντσάρισε τον διοικητή της ασφάλειας, έναν υπαστυνόμο και έναν αστυφύλακα. Μάλιστα χτύπησαν με καδρόνι τον διοικητή της ασφάλειας, ενώ έσπασαν το πόδι του αστυφύλακα που προσπάθησε να βοηθήσει τους συναδέλφους του.
Τα αυξημένα μέτρα φύλαξης στα σπίτια των βουλευτών και των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, σταμάτησαν προ ολίγων ημερών και πλέον τρεις αστυνομικοί, ένας για κάθε σπίτι βουλευτή, έχει επιφορτιστεί με την επιτήρηση του κατά την διάρκεια της νύχτας.


http://newpost.gr
_