Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένα Προεδρικό Διάταγμα που δεν υπογράφηκε ΠΟΤΕ και εφαρμόστηκε …. ΑΠΟΛΥΤΑ

Το Σεπτέμβριο του 2016 ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς υποβάλλει αιφνιδίως την παραίτησή του στον Νίκο Τόσκα, έχοντας μόλις  6μήνες θητεία.  Αιτία, όπως αποκάλυψε τότε το BLOKO, ήταν
το σχέδιο ενός ΠΔ το οποίο προωθούσε ο τότε Αρχηγός και αφορούσε τις προαγωγές των Αξιωματικών και ειδικότερα –στοχευμένα- των Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών. 
Το ΠΔ δεν έβρισκε σύμφωνη την τότε Πολιτική Ηγεσία η οποία, επισήμως τουλάχιστον, διαφωνούσε με την «παγκόσμια πρωτοτυπία» να προσμετρούνται στα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας των αξιωματικών και χρόνια υπηρεσίας σε κατώτερους βαθμούς.
Στην πραγματικότητα η επίμαχη διάταξη ήταν φωτογραφική και αφορούσε συγκεκριμένες σειρές.  Παράλληλα από την αρθρογραφία της περιόδου, τόσο οι συνδικαλιστές του ΠΣ όσο και οι αξιωματικοί εξέφραζαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η εφαρμογή μιας τέτοιας διάταξης θα έφερνε αξιωματικούς, κατά πολύ νεώτερους μεν ως σειρές μετά την αποφοίτηση από την Ακαδημία, σε υψηλούς βαθμούς, χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα διοίκησης και με μόνο κριτήριο τα συνολικά χρόνια προϋπηρεσίας. Επίσης, όπως μας τόνιζαν την εποχή εκείνη αυτό θα αλλοίωνε ουσιαστικά την επετηρίδα αφού Αξιωματικοί κατά πολύ νεώτεροι θα έπρεπε να διοικήσουν συναδέλφους τους κατά πολύ αρχαιότερους!
ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ?   Προφανώς τις κρίσεις του 2017 και του 2018.  Ένας μεγάλος αριθμός Αξιωματικών προήχθησαν όχι με βουτιές στην επετηρίδα αλλά με μια πρωτοφανή για τα ιστορικά χρονικά καταβύθιση στις 20.000 λεύγες, 7-8 σειρές ολόκληρες πίσω από άλλους συνάδελφους τους. Φυσικά πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο όχι στην ιστορία του ΠΣ αλλά και γενικότερα στο στράτευμα και τα σώματα ασφαλείας. Σίγουρα και στο παρελθόν είχαμε κρίσεις με ευνοούμενους αξιωματικούς να λαμβάνουν βαθμούς  με βουτιές αλλά όπως μας έλεγε καλά ψαγμένη πηγή «ούτε στα σκληρά χρόνια του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ» δεν είδαμε τέτοιες ανωμαλίες άντε μια σειρά το πολύ ή μέσα στην ίδια την σειρά. Και καλά αυτοί που της έκαναν τις κρίσεις, ακολουθούν και δικαστήρια, αυτοί που πήραν τους βαθμούς και προφανώς έβαλαν λυτούς και δεμένους –δεν μιλάμε για δόντι αλλά για χαβλυόδοντα- κοιμούνται ήσυχοι? Τσίπα δεν έχουν? Γιατί αν δεν καταλαβαίνουν  την κρισιμότητα και το αν άξιζαν μια τέτοια προαγωγή και τις συνέπειες που επέφερε στο Σώμα τότε το Μάτι μπορεί να είναι απλώς μια «δύσκολη στιγμή».
Έτσι λοιπόν, ΕΝΑΣ Αρχηγός παραιτήθηκε για ΕΝΑ ΠΔ που δεν εκδόθηκε ποτέ, πλην όμως εφαρμόστηκε απόλυτα και με ακρίβεια!!!!! από τους επόμενους…. Για εκείνον τον Αρχηγό κρίμα, για τους υπόλοιπους ντροπή.

Για τους αναγνώστες του BLOKO αναδημοσιεύουμε το περίφημο ΠΔ…. μπορείτε να βάλετε τις κρίσεις δίπλα παίζοντας αντι για σταυρόλεξο….

Ειδικού Συνεργάτη

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια