Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα Χανιά Γάλλοι στρατιώτες για να «ξεχάσουν» την φρίκη του πολέμου (εικόνες-βίντεο)


Σε εξέλιξη είναι στα Χανιά ένα πρόγραμμα του Γαλλικού κράτους για την ψυχολογική και σωματική αποκατάσταση Γάλλων στρατιωτών οι οποίοι μετά την συμμετοχή τους σε εμπόλεμες ζώνες και
αποστολές, διαμένουν σε ξενοδοχεία για κάποιο χρονικό διάστημα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Αυτές τις ημέρες βρίσκονται στα Χανιά δύο Γαλλίδες  βουλευτές, και μέλη της επιτροπής Άμυνας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης προκειμένου να επιθεωρήσουν την εφαρμογή του προγράμματος και στην συνέχεια να ενημερώσουν την  επιτροπή Άμυνας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής  τους  σήμερα το πρωί οι κυρίες Laurence Trastour-Isnart και  Anissa Khedher, μετέβησαν και στο καθολικό νεκροταφείο Χανίων  όπου μετά από μια σύντομη τελετή κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των Γάλλων στρατιωτών που έπεσαν στην Κρήτη στα τέλη του 19ου αιώνα.
Όπως δήλωσε η κα Anissa Khedher « η Γαλλία και οι δημοκρατικές δομές της χώρας εκτιμούν βαθύτατα τον στρατό και τις δυνάμεις που υπηρετούν την χώρα και την διεθνή ειρήνη με τα χρώματα της Γαλλίας και γι’ αυτό κάνουν ότι μπορούν και ελέγχουν εάν οι παροχές υπηρεσιών στους στρατιώτες είναι οι κατάλληλες».
Από την πλευρά της η κα Laurence Trastour-Isnart ανέφερε πως στα πλαίσια της αποστολής στους για να επιθεωρήσουν την εφαρμογή του προγράμματος αποκατάστασης των Γάλλων στρατιωτών ήταν υποχρέωσή τους, 120 χρόνια μετά τον θάνατο των Γάλλων που έπεσαν σε κρητικό έδαφος να τους τιμήσουν και να τους πουν ότι η Γαλλία είναι εδώ και δεν τους έχει ξεχάσει.
Μετά από την σύντομη τελετή από τον καθολικό ιερέα και την κατάθεση στεφάνου απέδωσαν την Μασσαλιώτιδα, τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.  


flashnews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια