Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπουκουβάλας:«Η συζήτηση στο ΣτΕ για τα δώρα “δικαιώνει” τις κινήσεις της ΠΟΑΣΥ»


Διαβάστε τις δηλώσεις του νομικού συμβούλου της ΠΟΑΣΥ στο katechaki.gr



Λίγες ώρες μετά τη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης αναίρεσης της περικοπής των δώρων και των επιδομάτων στον δημόσιο τομέα, το katechaki.gr μίλησε με τον νομικό σύμβουλο της ΠΟΑΣΥ, Χάρη Μπουκουβάλα, για το φλέγον ζήτημα.

«Όπως έχουμε πει εδώ και καιρό, η ΠΟΑΣΥ, από τις πρώτες Ομοσπονδίες στην Ελλάδα, έθεσε υπό την αιγίδα της την διεκδίκηση και ενήργησε με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μπουκουβάλας και προσθέτει ότι «όσοι άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχουν ακόμα καταθέσει, θα πρέπει να βιαστούν. Υπάρχει ακόμα χρόνος και καλή προσδοκία».

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης του Χάρη Μπουκουβάλα
Κύριε Μπουκουβάλα είχαμε σήμερα εξέλιξη στο θέμα των Δώρων;
Πράγματι σήμερα είχαμε μια ουσιαστική και εντυπωσιακή όσον αφορά στην ταχύτητα εξέλιξη: συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αναίρεση του Ελληνικού Δημοσίου αναφορικά με την κατάργηση των Δώρων. Ουσιαστικά δηλαδή το Ανώτατο Ακυρωτικό θα κρίνει αμετάκλητα εάν οι διατάξεις της υποπαρ. Γ.1 του Ν. 4093/2012 με τις οποίες καταργούνται τα επιδόματα Δώρων Χριστουγέννων και Αδείας αντίκεινται ή όχι στο Σύνταγμα. Πιθανή θετική έκβαση της δίκης αυτής θα επιφέρει δύο άμεσες συνέπειες: α) η Βουλή (με όποια σύνθεση) θα νομοθετήσει για την εφεξής επαναφορά τους και β) τα κατώτερα Διοικητικά Δικαστήρια α’ και β’ βαθμού θα δεσμεύονται από την απόφαση του ΣτΕ, οπότε επί της ουσίας οι εκκρεμούσες αγωγές θα κριθούν θετικά.

Βάσει της εμπειρίας σας, υπήρξε κάτι στη δίκη που να σας έκανε εντύπωση;
Νομικά δεν είχαμε καμία έκπληξη. Τόσο η εισήγηση της Συμβούλου κας Φιλοπούλου, όσο και οι τοποθετήσεις των πληρεξούσιων Δικηγόρων κινήθηκαν ουσιαστικά στα νομικά επιχειρήματα που ήδη έχουν εκτεθεί και περιλαμβάνονται στις υπ’ αριθμ. 2626-2635/2018 αποφάσεις του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ, οι οποίες είναι εξάλλου πολύ πρόσφατες. Μου έκανε εντύπωση όμως η σύνθεση της Ολομέλειας, την οποία θα χαρακτήριζα «ισχυρή»! Μετείχαν σε αυτή τέσσερις Αντιπρόεδροι -πράγμα σπάνιο- και πολύ έμπειροι και δυνατοί Σύμβουλοι, γεγονός που μαρτυρά την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει το Δικαστήριο στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Πότε περιμένουμε απόφαση;
Κανείς δεν ξέρει! Συνδυάζοντας όμως τα γεγονότα ότι: α) η υπόθεση είναι ήδη γνωστή και νομικά «ώριμη», αφού έχει ήδη απασχολήσει διευρυμένη σύνθεση Τμήματος, β) εκ των πραγμάτων έχει ιδιαίτερο κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων και γ) χορηγήθηκε ιδιαίτερα σύντομη προθεσμία για την υποβολή υπομνημάτων, πιθανολογώ ότι η απόφαση θα εκδοθεί πολύ σύντομα.

Οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν καταθέσει ήδη αγωγή πρέπει να κάνουν κάτι άλλο;
Όπως έχουμε πει εδώ και καιρό, η ΠΟΑΣΥ, από τις πρώτες Ομοσπονδίες στην Ελλάδα, έθεσε υπό την αιγίδα της την διεκδίκηση και ενήργησε με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Όλων των Αστυνομικών οι αγωγές που έχω προσωπικά αναλάβει έχουν κατατεθεί και επιδοθεί πριν τα Χριστούγεννα! Υποθέτω το ίδιο θα έχουν πράξει και οι άλλοι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει παρόμοιες υποθέσεις. Συνεπώς, αυτοί δεν έχουν να πράξουν τίποτα περισσότερο! Όσοι, για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχουν ακόμα καταθέσει, θα πρέπει να βιαστούν. Υπάρχει ακόμα χρόνος και καλή προσδοκία.

πηγή: katechaki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια