Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Ακόμη μια ένοπλη ληστεία στα Πεύκα- Τι καταγγέλλει ο Δ. Νεάπολης - Συκεών

«Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα ανθρώπινα θύματα» υπογραμμίζει με αγανάκτηση ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης,
που ζητά άμεσα την παρέμβαση του εισαγγελέα και ξεκαθαρίζει ότι «καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους τις ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας που συνεχίζουν να κωφεύουν επιδεικτικά στις επανειλημμένες, απεγνωσμένες κραυγές μας για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή μας». «Τα απανωτά έγγραφά μας, με καταγεγραμμένα τα απελπιστικά στοιχεία και στατιστικά, και οι προειδοποιήσεις μας προς όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς της Πολιτείας, για την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στο δήμο μας πέφτουν στο κενό και κινδυνεύουν καθημερινά όχι μόνο οι περιουσίες αλλά οι ίδιες οι ζωές των συμπολιτών μας» σημειώνει ο δήμαρχος τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας, έρμαια του κάθε εγκληματία».

 

«Eισέβαλαν κρατώντας όπλο και μαχαίρι»

 

Πριν ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από την πολύ πρόσφατη διάρρηξη στην κατοικία αντιδημάρχου στη Δ.Ε. Πεύκων, όπου δεν άφησαν τίποτα όρθιο, καθώς και άλλων τριών σπιτιών αλλά και καταστημάτων της περιοχής την ίδια ημέρα, απτόητα εγκληματικά στοιχεία εισέβαλαν ένοπλα, χθες τα ξημερώματα, σε οικία επί της Λεωφόρου Παπανικολάου στα Πεύκα και έπιασαν τους ιδιοκτήτες κυριολεκτικά .. στον ύπνο, ενώ ακολούθησε πάλη με χτυπήματα στο κεφάλι κατά του ιδιοκτήτη, που τον οδήγησαν μάλιστα στο νοσοκομείο.

Ζαλισμένος από την πάλη με τους δράστες και τα χτυπήματα, και με εμφανή την ταλαιπωρία και τον φόβο στο πρόσωπό του, το θύμα της χθεσινής ένοπλης ληστείας στη Δ.Ε. Πεύκων περιγράφει την εισβολή στο σπίτι του, στον πιο κεντρικό δρόμο της περιοχής, στην Λεωφόρο Παπανικολάου, που, όπως μάλιστα, σημειώνει, ήταν η δεύτερη τα τελευταία δύο χρόνια. «Ήταν 4.30 ώρα τα ξημερώματα και κοιμόμασταν όλοι, εγώ, η γυναίκα μου και ο γιος μας, όταν ακούσαμε έντονο θόρυβο στην μπαλκονόπορτα και είδα δύο άτομα να εισβάλουν στο σπίτι από την μπαλκονόπορτα, ο ένας κρατώντας όπλο και ο άλλος κρατώντας μαχαίρι» περιγράφει, σημειώνοντας ότι ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια της οποίας τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο σώμα και στη συνέχεια, μετά από τηλεφώνημα της γυναίκας του στην αστυνομία, τράπηκαν σε φυγή.

 

Μακραίνει η λίστα των κρουσμάτων

 

Το θλιβερό αυτό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των εγκληματικών γεγονότων που σημειώνονται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με μεγάλη συχνότητα, καθώς θρασύτατα εγκληματικά στοιχεία πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά αλλεπάλληλες διαρρήξεις, κλοπές και καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες, κατοικίες, καταστήματα και διάφορα δημοτικά κτίρια, Παιδικές Χαρές και σχολεία, ενώ σχεδόν καθημερινός στόχος βανδαλισμών και κλοπών γίνονται τα Κοιμητήρια Πεύκων, όπου οι δράστες αφαιρούν αντικείμενα από τους τάφους, όπως επίσης από τα σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Κινδυνεύει η ζωή των συμπολιτών μας. Ανύποπτοι πολίτες, οικογενειάρχες με μικρά παιδιά, βλέπουν τη ζωή και την ασφάλειά τους να τίθενται σε κίνδυνο, τα σπίτια και την προσωπική τους ζωή να παραβιάζονται, χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα να αμυνθούν και να προστατευτούν. Κι αν το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα, είναι καθαρά θέμα τύχης», επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ζητώντας άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής των εγκληματικών δράσεων, «που είναι έκκληση της ίδιας της κοινωνίας».

 

Αποδεκατισμός των αστυνομικών τμημάτων

 

«Το θράσος των δραστών ενισχύεται επιπλέον από το γεγονός του πλήρους αποδεκατισμού των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, όπου οι υπηρετούντες μετά βίας επαρκούν για τη στελέχωση των γραφειοκρατικών λειτουργιών, ενώ το ένα και μοναδικό περιπολικό, κατά τις βραδινές μάλιστα ώρες, για τη Δυτική Θεσσαλονίκη προφανώς και δεν επαρκεί» τονίζει ο Σίμος Δανιηλίδης. «Μηδενική παρουσία περιπολιών αστυνομικών στους δρόμους με περιπολικά ή συμβατικά οχήματα της Ασφάλειας. Μηδενική παρουσία πεζών περιπολιών. Σχεδόν μηδενική παρουσία αστυνομικών μέσα στα ίδια τα αστυνομικά τμήματα. Για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση;», διερωτάται ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και ζητά ξανά την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τον έλεγχο ποινικών ευθυνών, καθιστώντας τους αρμοδίους, υπόλογους και υπεύθυνους στο απευκταίο σενάριο να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια