Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στυτική δυσλειτουργία: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;



Τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη στυτική λειτουργία εξέτασαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Guangzhou της Κίνας.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε πειραματόζωα και τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν στο «Journal of Sexual Medicine».

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι επιστήμονες χώρισαν τους αρουραίους, που χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα, σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες για να συγκρίνουν τη σεξουαλική τους επίδοση.

Η πρώτη ομάδα αρουραίων εκτέθηκε σε ρύπους επί δύο ώρες κάθε μέρα για διάστημα τριών μηνών, η δεύτερη επί τέσσερις ώρες και η τρίτη επί έξι ώρες για το ίδιο χρονικό διάστημα. Η τέταρτη ομάδα δεν εισέπνευσε καθόλου μολυσμένο αέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης.

Οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντική μείωση στη στυτική λειτουργία της δεύτερης και τρίτης ομάδας των πειραματόζωων, διαπιστώνοντας ότι οι τοξικοί ρύποι οδήγησαν σε μείωση της ροής του αίματος προς τα γεννητικά όργανα των τρωκτικών θέτοντάς τα σε κίνδυνο ανάπτυξης στυτικής δυσλειτουργίας.

Η μελέτη έρχεται να υποστηρίξει μια σειρά από προηγούμενα στοιχεία που δείχνουν μια αυξανόμενη συσχέτιση μεταξύ του μολυσμένου αέρα, των ασθενειών, καθώς και της γονιμότητας των ανδρών, για τους οποίους αυξάνεται παράλληλα και η πιθανότητα μεγαλύτερης κούρασης κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς ενδέχεται να μειώνεται η αναπνευστική ικανότητα των πνευμόνων.

Ο δρ Shankun Zhao, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε: «Η μελέτη αποκαλύπτει για πρώτη φορά την επίδραση των καυσαερίων που προέρχονται από τα οχήματα στη στύση. Πρόκειται για αποτελέσματα που προκαλούν ανησυχία σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζει η μακροχρόνια έκθεση σε καυσαέρια στην ανάπτυξη στυτικής δυσλειτουργίας».

Προηγούμενες μελέτες, πάντως, έχουν συνδέσει τη ρύπανση με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, της στοματικής κοιλότητας και καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ άλλη μελέτη του Νοεμβρίου του 2017, είχε επίσης προειδοποιήσει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την ανδρική αναπαραγωγική υγεία.


Πηγή: ygeiamou.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια