Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

​Πώς μία βάναυση ληστεία…"βαπτίζεται" κλοπή;

Η ιστορία της 88χρονης από τη Ζήρο, η οποία εξέπνευσε λίγες ώρες αφότου είχε κακοποιηθεί από τους ληστές της, πέραν από την τραγικότητα της ίδιας της υπόθεσης, δυστυχώς έρχεται να καταδείξει
ότι το σύστημα … πάσχει.
Πώς μία βάναυση ληστεία σε βάρος μιας ανήμπορης γιαγιάς σε χωριό της Σητείας … "βαπτίζεται" κλοπή;
Η ιστορία της 88χρονης από τη Ζήρο, η οποία εξέπνευσε λίγες ώρες αφότου είχε κακοποιηθεί από τους ληστές της, πέραν από την τραγικότητα της ίδιας της υπόθεσης, δυστυχώς έρχεται να καταδείξει ότι το σύστημα … πάσχει.
Αν δημοσιογραφικά (Ανατολή) δεν είχε γίνει γνωστό ότι η υπερήλικη γυναίκα είχε πέσει θύμα βίαιης συμπεριφοράς ληστών (την χτύπησαν, την φίμωσαν) ουδείς θα έπαιρνε χαμπάρι το παραμικρό και ακόμα θα μιλούσαμε για ….κλοπή.
Τόσο απλά! Όμως κάθε άλλο παρά απλά είναι τα πράγματα.
Δυστυχώς η γυναίκα έφυγε από τη ζωή.
Εκκρεμεί να αποφανθεί ο ιατροδικαστής αν τα αίτια θανάτου ήταν παθολογικά ή αν το μοιραίο επέφεραν και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα.
Στην περίπτωση που αποδειχθεί αιτιώδης σύνδεσμος της ληστείας με το θάνατο, τότε θα μιλάμε πλέον για θανατηφόρα ληστεία ή ακόμα και για ανθρωποκτονία.
Την ίδια ώρα, τρεις αδίστακτοι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι, έτοιμοι να επαναλάβουν την κτηνωδία τους με την πρώτη ευκαιρία.
Όμως ακόμα και αν η υπερήλικη βρισκόταν ακόμα στην ζωή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για «καραμπινάτη» ληστεία και μάλιστα με σκληρά χαρακτηριστικά.
Είναι λοιπόν απορίας άξιο πώς μία τέτοια σοβαρή υπόθεση υποβαθμίστηκε από τις Αρχές.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ληστεία «βαπτίστηκε» κλοπή σε μία τακτική «κουκουλώματος» γιατί ο αντίκτυπος θα ήταν πιο light.
Θα ήταν μεγάλο ατόπημα, καταρχήν ηθικό.
Αυτό που προέχει τώρα είναι να βρεθούν άμεσα οι δράστες που κακομεταχειρίστηκαν την άτυχη γιαγιά.
Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να ρίξει την βαρύτητα της η τοπική ΕΛΑΣ.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια