Φουσκάλες στα πόδια: Γιατί δεν κλείνουν οι πληγές;Οι φουσκάλες στα πόδια εμφανίζονται κυρίως εξαιτίας της διαρκής τριβής τριβή που προκαλείται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του πέλματος από ένα νέο ζευγάρι παπούτσια.

Oι φουσκάλες εμφανίζονται κάτω από το δέρμα και μπορεί να γεμίσουν με πύον, αίμα ή υγρό.

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα λάθη που κάνετε και δεν κλείνουν οι πληγές:

Λάθος νούμερο

Μία κακή επιλογή στο νούμερο, αλλά και το δέρμα ή ύφασμα του παπουτσιού θα μπορούσε να προκαλέσει φουσκάλες στα πόδια σας.

Κάθε φορά «σπάτε» τη φουσκάλα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να σπάσει τη φουσκάλα. Στην περίπτωση που ο πόνος είναι αφόρητος, απευθυνθείτε στο γιατρό σας. Εκείνος θα αποφασίσει να την τρυπήσει ή όχι με μια αποστειρωμένη βελόνα για να αφήσει το υγρό να στραγγίξει.

Κακή φροντίδα

Οι περισσότεροι δεν κάνουν τίποτα για να επουλωθούν γρήγορα οι φουσκάλες. Οι ειδικοί συστήνουν καλό πλύσιμο της περιοχής με σαπούνι και νερό και να χρησιμοποιείται αντιβιοτική αλοιφή.

Κακή αντίδραση

Οι περισσότεροι αγνοούν ότι όταν κοκκινίζει το δέρμα, τότε είναι το πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Βγάλε το παπούτσι σας και εφαρμόστε έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο, πάνω από την πληγείσα περιοχή, περιορίζοντας την εξέλιξη της φουσκάλας.


Πηγή: healthreport.gr
_