Ποιες γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν προαγωγή;Ανάλογα με τη δουλειά που κάνει μια γυναίκα, την ηλικία της, αλλά και τις προτιμήσεις της, η κάθε γυναίκα έχει το δικό της τρόπο να ντύνεται στο χώρο εργασίας της.

Τώρα, νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως οι γυναίκες που συνηθίζουν να φορούν κοντές φούστες στη δουλειά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν προαγωγή.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Surrey στη Βρετανία ζήτησαν από 24 γυναίκες να ντυθούν για μια επαγγελματική εκδήλωση είτε σοβαρά είτε σέξι. Στη συνέχεια, έδειξαν τις φωτογραφίες τους σε 500 ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, που κλήθηκαν να μαντέψουν και τι θέση είχαν στη δουλειά τους.

Ο επικεφαλής της έρευνας Fabio Fasoli και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που φορούσαν κοντές φούστες, ήταν πιο πιθανό να πάρουν προαγωγή στη δουλειά τους. Από τη μελέτη φάνηκε, επίσης, πως όσες φορούσαν κοντές φούστες, θεωρήθηκαν λιγότερο ικανές απ’ ότι ήταν στην πραγματικότητα. Στον αντίποδα, όσες φορούσαν σακάκια και παντελόνια θεωρήθηκαν αυτομάτως πιο υψηλά ιστάμενες.

Με λίγα λόγια, η έρευνα έδειξε πως υπάρχει μια προκατάληψη σχετικά με το πιο σέξι ντύσιμο στη δουλειά.


Πηγή: healthview.gr
_