Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα παράταση στις κρίσεις της ΕΛΑΣ - Τί θέλει ο αρχηγός - Το βέτο Γεροβασίλη, Παπακώστα

Ούτε αύριο φαίνεται ότι δεν πρόκειται να σημειωθεί η έναρξη των κρίσεων στην αστυνομία, καθώς η υπουργός έχει προγραμματισμένο ταξίδι αμέσως μετά την επιστροφή από
την Τουρκία όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι αν και αυτό δεν συνιστά πρόβλημα περιωπής, η κ. Γεροβασίλη δεν επιθυμεί να γίνουν οι κρίσεις εν τη απουσία της, καθώς υπάρχει φόβος για το απρόοπτο, δεδομένου ότι ο κ. αρχηγός -ως έχει το δικαίωμα- επιθυμεί και διεκδικεί βαθιές τομές σε ταξίαρχους και διευθυντές. Υπάρχει όμως το βέτο τόσο της υπουργού, όσο και της υφυπουργού που έχουν τονίσει σε κάθε ευκαιρία πως οι κρίσεις σε όλους τους βαθμούς θα είναι περιορισμένες ή light όπως έχουν πει χαρακτηριστικά σε συνδαιτυμόνες τους.

Μπροστά στο επιβεβλημένο από τα πάνω γεγονός ότι αποστρατεύεται μόνο ένας αντιστράτηγος σε δύο κρίσεις (η μία μάλιστα με τη μορφή των έκτακτων) υπό τον ίδιο αρχηγό που επί της ουσίας εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες δεν θα συνιστά απομάκρυνση αλλά αναβάθμιση σε πολιτική θέση μέσα στην Κατεχάκη και την περιορισμένη αποχώρηση 4 έως 5 υποστράτηγων, ο κ. αρχηγός επιθυμούσε πλήρη ελευθερία κινήσεων στους υπόλοιπους δύο βαθμούς.

Πλην όμως, όπως περιγράψαμε, συναντά την άρνηση των δύο προϊσταμένων του, με αποτέλεσμα όπως σημειώνεται, να είναι εκ του αποτελέσματος περιορισμένος ο αριθμός των αποστρατειών και όχι εναρμονισμένος με τη βούληση του κ. Ανδρικόπουλου, που όπως αναφέρεται, επιδίωκε να φτάσει κοντά στο 100 στους διευθυντές.



του Γιώργου Καραϊβάζ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια