Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αθώοι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που κατηγορήθηκαν για εκβίαση Αιτωλοακαρνάνα επιχειρηματία

H ώρα της Δίκης έφθασε προ ημερών για μια υπόθεση που απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές και την κοινή γνώμη τον Φεβρουάριο του 2013. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην δικαστική
αίθουσα του Αγρινίου κάθισαν δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών που είχαν συλληφθεί στη Λευκάδα για χρηματισμό. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και αθωώθηκαν ομοφώνως όπως εξάλλου πρότεινε και ο Εισαγγελέας . Έξι χρόνια όμως έμειναν εκτός υπηρεσίας και υπέστησαν τη διαπόμπευση.
Την καταγγελία είχε κάνει τότε γνωστός Αιτωλοακαρνάνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στη Λευκάδα και την περιοχή της Βόνιτσας. Ο εν λόγω άνδρας πλέον εκτίει ποινή φυλάκισης για απάτες και άλλα αδικήματα.
Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει τότε η Αστυνομία οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Πάτρας είχαν συλληφθεί για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος του 57χρονου τότε επιχειρηματία. Υποτίθεται πως του απαιτούσαν εκβιαστικά 15.000 ευρώ προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του. Οι συλλήψεις έγιναν σε καφετέρια στην Λευκάδα όπου υπήρξε προσυννενοημένη συνάντηση τους με τον επιχειρηματία. Μετά τις απολογίες τους μάλιστα κρίθηκαν προφυλακιστέοι…
Έξι χρόνια μετά λοιπόν για τους δύο κατηγορούμενος ήρθε η δικαίωση τους με την ομόφωνη αθώωση τους. «Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν αιτιολογημένη.Δεν υπήρχε το υλικό εκείνο που να αποδείκνυε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν υπεύθυνοι για αυτά για τα οποία τους καταλόγιζαν», ανέφερε στο agrinionews.gr o συνήγορος του ενός κατηγορουμένου Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια