Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Διαβάζω Μαρξ, Λένιν και Σουν Τζου, δεν είμαι τρομοκράτης»


Με τις καταθέσεις δύο εκ των εννιά Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων, υπέρ των οποίων κατέθεσαν συνολικά 13 μάρτυρες υπεράσπισης, ολοκληρώθηκε η χθεσινή δεύτερη μέρα εκδίκασης
της υπόθεσης στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.
Οι μάρτυρες υπεράσπισης, διαφορετικών εθνικοτήτων και ειδικοτήτων, ανέφεραν οι περισσότεροι πως γνωρίζουν προσωπικά τους κατηγορουμένους, μίλησαν για την αυταρχικότητα του τουρκικού κράτους, για τη συνεπή πολιτική τους στάση, για τους κοινούς, δημοκρατικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες αλλά και για την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για τα αδικήματα που κατηγορούνται.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη δικογραφία αναφέρεται ότι βρέθηκε μια φωτογραφία με ένα αστέρι και σφυροδρέπανο, που θεωρήθηκε «σύμβολο της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C», την οποία κατηγορούνται ότι συγκρότησαν στην Ελλάδα (φυσικά, προϋπάρχει εδώ και χρόνια εκτός Ελλάδας).
«Εχω γνωρίσει κάποιους προσωπικά. Στην Τουρκία υπάρχει μεγάλος κατάλογος οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές, μέχρι και ˝γκιουλενικές˝ τώρα. Είναι γνωστές οι απαγωγές που γίνονται ακόμα και στη χώρα μας.
»Πρόσφατα, μάλιστα, σε συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών, ένας νεαρός Τούρκος απήχθη και οδηγήθηκε στην Τουρκία», υπογράμμισε ο εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, θυμίζοντας την υπόθεση της απαγωγής του Μπουλούτ Γιαϊλά στα Εξάρχεια.
Ο ίδιος χαρακτήρισε λογικό τον φόβο αυτών των ανθρώπων, καθώς, όπως είπε, περίπου 89 άτομα έχουν απαχθεί από μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας σε διάφορες χώρες.
«Ορισμένους τούς γνωρίζω από τα εργατικά κινήματα. Συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες που γίνονται στη χώρα μας», ανέφερε από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής και μέλος της ΛΑ.Ε., Στάθης Λεουτσάκος.
Ως προς τα υλικά που βρέθηκαν στον χώρο κατά τη σύλληψή τους, ο καθηγητής Γενικής Χημείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Χρήστος Παππάς, ξεκαθάρισε ότι το υλικό που βρέθηκε (αμμωνία) δεν συνιστά εκρηκτική ύλη.
Ενδεικτικός είναι και ο παρακάτω διάλογος της προέδρου με έναν εκ των κατηγορουμένων και για άλλα ευρήματα.
Πρόεδρος: Βρήκαν κάτι στο σπίτι σας. Θα μας εξηγήσετε; Και κάτι κυλινδρικές συσκευές με καλώδια. Τι είναι αυτά; Είναι πυροκροτητές;
Ντεμίρ: Εγώ στην Ελλάδα είμαι 20 χρόνια. Ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω τι είναι αυτά. Τα δικά μου πράγματα είναι μόνο ένα σάζι (μουσικό όργανο), ο υπολογιστής και τα λίγα ρούχα μου. Τα υπόλοιπα πράγματα είναι του σπιτιού, που το νοίκιασα μέσω airbnb επιπλωμένο όπως ήταν. Είχε τα πάντα μέσα, οικοσκευή, μέχρι και σεντόνια, ρούχα και πετσέτες, τρόφιμα των ιδιοκτητών κ.ά. Μας κατηγορούσαν στις ειδήσεις ότι θέλαμε να σκοτώσουμε τον Ερντογάν. Εμείς στην Ελλάδα ήρθαμε για να σώσουμε τη ζωή μας από τον Ερντογάν, όχι για να ανοίξω εδώ πόλεμο μαζί του. Αυτό το κάνουν στην Τουρκία. [...]
Πρόεδρος: Αυτά τα βιβλία που βρήκαν, για τον ανταρτοπόλεμο, τι ήταν;
Ντεμίρ: Αριστερός είμαι. Μαρξ διαβάζω, Λένιν, Σουν Τζου. Για ανταρτοπόλεμο έγραφε ο Σουν Τζου, όχι για κρασί. Τι να κάνω; Αυτά διαβάζω!
H δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 1η Μαρτίου.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια