Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένα φίδι ως όργανο βασανιστηρίων σε αστυνομικό τμήμα της Ινδονησίας (βίντεο)

Οι αρχές της Ινδονησίας ξεκίνησαν σήμερα έρευνα αφού αξιωματούχος της αστυνομίας παραδέχθηκε ότι αστυνομικοί σε τμήμα της Παπούας χρησιμοποίησαν ένα φίδι για να τρομάξουν
έναν ύποπτο για κλοπές και να τον αναγκάσουν να ομολογήσει.
Βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον ύποπτο, που φέρεται να είχε κλέψει κινητά τηλέφωνα, να κάθεται στο πάτωμα με χειροπέδες, ενώ το φίδι τον περικύκλωνε. Ο άνδρας ακούγεται να ουρλιάζει την ώρα που ένας αστυνόμος τον ρωτά: «Πόσες φορές έχεις κλέψει κινητά τηλέφωνα;». «Μόνο δύο», απαντά. Ο αστυνομικός φαίνεται να θέλει να βάλει το φίδι στο στόμα του υπόπτου, την ώρα που συνάδελφοί του παρακολουθούν τη σκηνή και γελούν.
Ternyata penggunaan ular untuk interogasi orang Papua yang ditangkap cukup marak. Terakhir yang diketahui adalah terhadap Sam Lokon anggota KNPB. Video ini kabarnya di Wamena.

Snakes are reported being used against West Papuans for interrogation.
994 people are talking about this
«Ένας αστυνόμος ανακρίνεται από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας της Παπούας», δήλωσε ο Άχμαντ Μουστόφα Καμάλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού, ούτε να διευκρινίσει αν διεξάγεται έρευνα εις βάρος και άλλων συναδέλφων του.
Ο Τόνι Ανάντα Σουαντάγια, διοικητής της αστυνομίας της περιοχής όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ζήτησε συγγνώμη σε ανακοίνωσή του. Εξήγησε όμως ότι, αν και η συμπεριφορά του αστυνομικού ήταν αντιεπαγγελματική, ο ύποπτος δεν κινδύνευσε ποτέ καθώς το φίδι ήταν ήμερο και όχι δηλητηριώδες.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ινδονησίας κατηγορούνται συχνά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας των Παπουανών. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει εξωδικαστικές εκτελέσεις ακτιβιστών και διαδηλωτών.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βερόνικα Κόμαν, το βίντεο αυτό επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες Παπουανών ακτιβιστών. «Γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι η αστυνομία και ο στρατός χρησιμοποιούν ερπετά» στις ανακρίσεις τους, τόνισε.
Η απομονωμένη Παπούα είναι μια από τις πιο φτωχές επαρχίες της Ινδονησίας, της οποίας έγινε μέρος το 1969. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά βίαια επεισόδια καθώς αυτονομιστές αντάρτες μάχονται για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από την Ινδονησία.

 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια