Τι μπορεί να υποδηλώνει η ιδιαίτερη μυρωδιά που έχετε μετά το σεξ;Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του μυρωδιά και είναι γεγονός ότι το να υπάρχει κάποιου είδους μυρωδιά στο σώμα μας μετά από το σεξ είναι λογικό.

Μόλις ολοκληρώσαμε μια αερόβια δραστηριότητα που περιλαμβάνει κολπικές εκκρίσεις, πιθανώς σπέρμα, λιπαντικό και προφυλακτικό από το λατέξ, για να μην αναφέρουμε δύο... ιδρωμένους ανθρώπους!

Αλλά γι' αυτήν τη χαρακτηριστική μυρωδιά μετά το σεξ θα μπορούσε να υπάρχει ένας υποκείμενος λόγος που σχετίζεται με την υγεία.

Προσοχή στην κολπίτιδα!

Αν η μυρωδιά αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη και θυμίζει λίγο... ψάρια, τότε είναι πιθανό να οφείλεται σε μια κατάσταση γνωστή ως βακτηριακή κολπίτιδα. Είναι μια πάθηση που δημιουργείται όταν υπάρχει υπερανάπτυξη ορισμένων βακτηρίων στον κόλπο.

Αν και πολλές γυναίκες με βακτηριακή κολπίτιδα δεν έχουν συμπτώματα, κάποιες άλλες μπορεί να παρατηρήσουν μια λεπτή λευκή έκκριση, πόνο, κνησμό και μια «οσμή σαν ψάρια» που μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονη ακριβώς μετά το σεξ.

Ορισμένα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), όπως οι τριχομονάδες, μπορεί επίσης να προκαλέσουν μια άσχημη οσμή.

Κάθε φορά που ανησυχείτε για μια οσμή που σχετίζεται με το σεξ (ή οποιαδήποτε οσμή από την «ευαίσθητη» περιοχή), μη διστάσετε να ενημερώσετε το γυναικολόγο σας. Εκείνος μπορεί να σας ελέγξει γι’ αυτές τις καταστάσεις και να σας συνταγογραφήσει αντιβιοτικά, αν χρειάζεται, για να θεραπεύσει τα ΣΜΝ ή τη βακτηριακή κολπίτιδα γρήγορα.

Πηγές: health.com, iatropedia.gr
_