Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγριεύουν τα πράγματα εν όψει κρίσεων στην ΕΛΑΣ- " Ή μαζί μας ή με τους δεξιούς; "

Η υπουργός δημόσιας τάξης αμέσως μετά την επιστροφή της από Τουρκία, ετοιμάζει νέες βαλίτσες για διήμερη επίσκεψη στο Βουκουρέστι, απ' όπου επιστρέφει το βράδυ της
Παρασκευής. Συνεπώς, ως η D-Day για την έναρξη των κρίσεων, ορίζεται το Σάββατο ή η Κυριακή. Άλλες πάλι πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι πρόθεση του αρχηγού είναι να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια, ακόμη και μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό για τον ίδιο αποτέλεσμα. Κρίσεις βαθιές. Ακόμη και στο βαθμό των αντιστράτηγων, καθώς η μία ή καμία αποστρατεία δεν ευνοεί το σχεδιασμό του. Και αρχηγός είναι, έχει αναμφίβολα αυτό το δικαίωμα, ανεξαρτήτως χρόνου διαμονής στην πρωτοκαθεδρία της αστυνομίας.

Άλλο όμως αυτό και άλλο ο σχεδιασμός να είναι εξαρτώμενος άμεσα από τη βούληση πολιτικών και κομματικών κριτηρίων, επιστρέφοντας την αστυνομία σε μία δίνη που είχε ζήσει την εποχή της λίστας και των προγραφών. Ειδικά, όταν η λίστα προέρχεται απευθείας από το πολίτμπιρο της πλατείας Κουμουνδούρου και ο αρχηγός αναδεικνύεται σε απλό διερμηνευτή κι εκτελεστή της κομματικής βούλησης των λομπιστών ως κοινός ντελίβερι.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι μέσα στην ημέρα υπήρξε σύσκεψη ή συνάθροιση 7 αξιωματικών, στους οποίους έγινε γνωστό πως "ή θα ήσαστε μαζί μας, ή με τους δεξιούς". Στο λήμμα δεξιός, δεν προσδιορίζεται εάν εννοούνται όλοι όσοι αξιωματικοί θεωρούνται προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία και αναζητούνται στηρίγματα για να εξοντωθούν, ή εάν εννοείται η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, για την οποία οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν πως θέτει βέτο για συγκεκριμένες όσο και στοχοποιημένες αποστρατεύσεις ήδη από την περίοδο των έκτακτων κρίσεων του Νοεμβρίου, χωρίς και τώρα να φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε άρση.

Η κατάσταση φαίνεται να περιπλέκεται, καθώς συναντάται δογματικής μορφής άρνηση αντιστράτηγου, ν' αποχωρήσει από την επετηρίδα, αναλαμβάνοντας καθήκοντα πολιτικού στελέχους μέσα στο υπουργείο.




του Γιώργου Καραϊβάζ






_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια