Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας

Στον Άρειο Πάγο κρίνεται σήμερα η υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο, η οποία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση γιατί προσκόμισε πλαστό απολυτήριο δημοτικού
προκειμένου να εργαστεί.
Το Ανώτατο Δικαστήριο καλείται σήμερα να αποφασίσει επί της αίτησης αναιρέσεως της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την οποία κρίθηκε ένοχη.
Σημειώνεται ότι μόνο εάν γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης δεν θα επιστρέψει στη φυλακή η 53χρονη, η υπόθεση της οποίας προκάλεσε γενική κατακραυγή.
«Είχα πάθει σοκ. Δεν το περίμενα ότι θα πάω φυλακή και μάλιστα με τόσο μεγάλη ποινή», δήλωσε η ίδια στην ΕΡΤ, σήμερα το πρωί, έξω απ' τον Άρειο Πάγο.
«Θα ήθελα να δουν καλύτερα την υπόθεσή μου» και «να μου δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία», είπε ακόμη.
Επίσης ευχαρίστησε τον Τύπο για τη στήριξη στο πρόσωπό της και το γεγονός ότι έλαβε εκτεταμένη δημοσιότητα η υπόθεσή της, ενώ σημείωσε πως ήταν «μεγάλη τραυματική εμπειρία» η φυλακή.
Αυτήν την περίοδο, όπως είπε, δεν εργάζεται και ευελπιστεί σε μια θετική απόφαση απ' το Ανώτατο Δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον της ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/1950 «περί καταχραστών δημοσίου χρήματος» και τον Σεπτέμβριο του 2016 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε πρωτόδικα σε κάθειρξη 15 ετών, γιατί έκανε χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για πρόσληψη προσωπικού σε σχολείο το 1996.
Επίσης και γιατί μέχρι την απόλυσή της, το 2016, της είχαν καταβληθεί μεικτές αποδοχές που ξεπερνούσαν τις 150.000 ευρώ.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε δεύτερο βαθμό, την απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας λόγω παραγραφής, αλλά την έκρινε ένοχη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια