Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρουσίαση του επετειακού – ιστορικού βιβλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.


Με την παρουσία των πρωτεργατών της ίδρυσης του πρώτου ιστορικού σωματείου πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε στις 19.02.2019 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ η βιβλιοπαρουσίαση του επετειακού βιβλίου με τίτλο: «Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Το συνδικάτο του Πυροσβέστη» «30 χρόνια μάχες ζωής για τον Έλληνα Πυροσβέστη», ένα βιβλίο – ντοκουμέντο, που αφιερώσαμε στους ανώνυμους μαχητές της φωτιάς, άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος.
Την εκδήλωση που διήρκησε πάνω από δυόμισι ώρες και ήταν μεστή περιεχομένου, συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος με έκδηλο τον εντυπωσιασμό και το σεβασμό του προς την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, τόνισε ότι απόψε μιλά η καρδιά του πυροσβέστη, αποκαλύπτεται το μεγαλείο ψυχής των ανθρώπων που ρίχνονται στη φωτιά για να σώσουν συνανθρώπους μας, αλλά και το χρόνιο έλλειμμα της πολιτείας που ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει το λειτούργημα μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
 
 
 
Καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος αυτής κ. Δημήτρης Σταθόπουλος ανέφερε την αναγκαιότητα συγγραφής αυτού του βιβλίου και στην συνέχεια μίλησαν κατά σειράν, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου Μανώλης Σταυρακάκης, ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος και ο νομικός μας σύμβουλος Κώστας Πενταγιώτης.
Με το χαιρετισμό που απηύθυναν αλλά και με την παρουσία τους, τίμησαν την Ομοσπονδία μας εκ μέρους της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα Παπακώστα Σιδηροπούλου,  ο κ. Ευάγγελος Αρβυθάς, ο εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του Κόμματος, κ. Γεώργιος Μαλαγκωνιάρης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Δράμας και επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής Γεώργιος Βλάχος, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγήςπρώην Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΥΠΣ και υποψήφιος στον νότιο τομέα Αθηνών Μιχάλης Χάλαρης, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Χρήστος Κατσώτης, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας πρώην Γ.Γ.Π.Π. κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Στέφανος Κολοκούρης, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης κ. Κων/νος Κυριακόπουλος, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα την Πάτρα και πρώην Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. ΑχιλλέαςΤζουβάρας, ο Δ/της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής κ. Νικόλαος Σπαής, ο Δ/της Ε.Σ.Κ.Ε. κ. Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Δ/τής Π.Υ. Αθηνών κ. Χρήστος Λάμπρης, ο Δ/της Π.Υ. Πειραιά κ. Ιωάννης Σταμούλης, ο Δ/της Αν

ατολικής Αττικής κ. Χαράλαμπος Χιώνης, ο Υπ/δής Ε.Σ.Κ.Ε. κ. Ιωάννης Καραμαλίκης, ο πρώην Γ.Γ.Π.Π. κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κα. Φωτεινή Βρύνα, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.ΔΥ. κ. Ιωάννης Πάιδας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος Μαυραγάνης ο Πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ. κ. Φίλιππος Παντελεάκος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. Γεώργιος Δριβάκος, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Α.Λ.Σ. κ. Γεώργιος Μαραγκός, ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κ. Δημήτριος Ρώτας, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ κ. Αντώνης Κούκουζας, ο εκπρόσωπος του ΠΑ.ΜΕ. Χαράλαμπος Βορτελίνος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ. κ. Κων/νος Γιαννάκος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Π.Σ. κ. Παναγιώτης Βελλής, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.Ε.Π.Σ. κ. Δημήτριος Ζέρβας, η Αντιπρόεδρος του συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. κα Πόπη Δεληγιάννη. Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, οι Πρόεδροι των Ενώσεων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. από όλη την Ελλάδα καθώς και πλήθος άλλων συναδέλφων τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας.
Αποτυπώνοντας την Ιστορία του συνδικάτου των πυροσβεστών, ταυτόχρονα με αυτήν του Πυροσβεστικού Σώματος και με τη σκέψη πάντα στον εργαζόμενο πυροσβέστη, στην αποστολή του να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα, η Ομοσπονδία μας επιβεβαιώνει την αγωνιστική μας πορεία και τη σταθερή μας επιδίωξη για ένα σύγχρονο Πυροσβεστικό Σώμα, που έχει πλέον να αντιμετωπίσει σύγχρονες προκλήσεις, αυτές που σχετίζονται με τις κοινωνικές και τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις συγκρούσεις στο σύγχρονο κόσμο και κυρίως αυτές που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της διατάραξης του οικοσυστήματος γενικότερα.

Η πολιτεία, οφείλει, χωρίς καμία καθυστέρηση να διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και να εργαστεί συστηματικά για τη μέγιστη δυνατή
 θωράκιση των Υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού του Π.Σ., ώστε να επιτελεί αυτό την αποστολή του αποτελεσματικά και προφανώς με τις λιγότερες απώλειες σε όλα τα επίπεδα.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις των πρώην προέδρων της Π.Ε.Υ.Π.Σ. και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., Γεώργιου 
Πήλιουρα, Γιάννη Λεόντιου, Κωνσταντίνου Καρρά, Αχιλλέα Τζουβάρα.    
Ακολούθησε η ομιλία του πρώτου προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Π.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Παναγιώτη Δρίτσα και η βράβευση στο πρόσωπό του, όλων των πρωτεργατών και ιδρυτών του πρώτου πυροσβεστικού σωματείου στη χώρα μας, το 1988.
Τέλος η Ομοσπονδία θέλοντας να βραβεύσει τους ανώνυμους μαχητές της φωτιάς, άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, το έπραξε στο πρόσωπο του συνάδελφου  μας Άγγελου Μπαρμπαγιάννη σε μια ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
   
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ​​​        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                 ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ






                                                                                                                                                                         




πηγή: poeyps.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια