Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το διάλειμμα για φαγητό κάνει καλό στους εργαζόμενους!



Πόσο ωφέλιμο μπορεί να είναι το διάλειμμα σε όσους είναι εργαζόμενοι;

Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει η επιστήμη και τα αποτελέσματα είναι θετικά, καθώς εκτός από απαραίτητο για όλους τους εργαζόμενους, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγικότητα!

Πρόσφατα οι επιστήμονες υπολόγισαν και πόσο διάλειμμα χρειάζεται ο κάθε εργαζόμενος, ανάλογα με το ωράριο και τη φύση της δουλειάς του. Αν κάποιος δουλεύει 6 έως 9 ώρες την ημέρα, χρειάζεται περίπου μισή ώρα διάλειμμα. Αν οι ώρες είναι πάνω από 9 κάθε μέρα, θα πρέπει να προστεθούν 15 επιπλέον λεπτά στο χρόνο του διαλείμματος. Ο χρόνος αυτός υπολογίζεται πλέον του χρόνου που αφιερώνεται στο φαγητό κατά τη διάρκεια της δουλειάς.

Ωστόσο, συχνά παρατηρείται πως οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν σταματούν καθόλου τη δουλειά, αλλά εγκαταλείπουν και το διάλειμμα για φαγητό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τρώνε και ταυτόχρονα συνεχίζουν να δουλεύουν.

Κι όμως, μια σύντομη διακοπή μπορεί να μειώσει το εργασιακό στρες και να βοηθήσει τον εργαζόμενο να συνεχίσει ανανεωμένος τη δουλειά. Ακόμη μεγαλύτερα είναι τα οφέλη αν το διάλειμμα συνδυαστεί με μια σύντομη βόλτα ή -αν υπάρχει η δυνατότητα- με μερικές διατάσεις ή ασκήσεις χαλάρωσης. Εξίσου, βέβαια, βοηθάει και η κουβέντα με τους συναδέλφους, κατά προτίμηση για θέματα εκτός δουλειάς!


Πηγή: onmed.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια