Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Το Αρχηγείο ανταποκρίθηκε στο αίτημα των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων για ενίσχυση με προσωπικό''

Ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους είναι οι μεταθέσεις στον τόπο συμφερόντων τους.


Την τελευταία δεκαετία με το πάγωμα των προσλήψεων, “στέρεψαν” οι θέσεις για την επαρχία, με αποτέλεσμα ένας τεράστιος αριθμός Αστυνομικών, που επιθυμούν μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας να μετατεθούν στο τόπο τους, να παραμένει εγκλωβισμένος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Επίσης, η έλλειψη προσωπικού στις περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας, δημιούργησε αυτόματα πολλά εργασιακά προβλήματα στους Αστυνομικούς που εργάζονται εκεί!

Υπήρξε καθολικό συνδικαλιστικό αίτημα το “άνοιγμα” των θέσεων για την επαρχία και συνεχείς οι επαφές μας με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούσε αυτή η κατάσταση!

Τα επιχειρήματά μας και οι επαφές μας βρήκαν ανταπόκριση.

Μετά από πολλά χρόνια, η Διοίκηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναγνώρισε το πρόβλημα των τακτικών μεταθέσεων και εισάκουσε το αίτημα πολλών Συνδικαλιστικών Ενώσεων για αύξηση των μετατιθέμενων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας.

Από τη συνδικαλιστική φύση μας είμαστε πάντοτε αντίθετοι στα κακώς κείμενα της Διοίκησης και είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζόμενων συναδέλφων μας έναντι αυτής, πλην όμως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίζουμε και να επαινούμε την καλή προσπάθεια.
Αν το συνδικαλιστικό κίνημα θέλει να διέπεται από αντικειμενικότητα, οφείλει να αναγνωρίσει ότι επί τουλάχιστον μια δεκαετία ήμασταν αποδέκτες υποσχέσεων και κροκοδείλιων δακρύων, κατόπιν εορτής.
Ποιος δεν θυμάται ότι επί της προηγούμενης Φυσικής ηγεσίας, εγκαλέσαμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία, τόσο για τις υποτυπώδεις μεταθέσεις που αποτέλεσαν εμπαιγμό προς τους συναδέλφους και τα αιτήματά μας, όσο και για τη καταστρατήγηση του Προεδρικού Διατάγματος των μεταθέσεων και την αργοπορία της Διοίκησης να το εφαρμόσει;

Σίγουρα οι φετινές μεταθέσεις δεν λύνουν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού αλλά εξομαλύνουν προσωρινά τη κατάσταση.

Βασικό είναι ότι πλέον μπορούν να πραγματοποιηθούν αμοιβαίες μεταθέσεις, οι οποίες είχαν καταργηθεί με έμμεσο τρόπο αφού πολλές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας δεν έβγαζαν ούτε μια θέση μετάθεσης.

Αυτό μπορεί να μην επιλύει το ζήτημα οριστικά αλλά ανοίγει τον δρόμο των αμοιβαίων!

Αναμένουμε επίσης, παρέμβαση του Αρχηγείου, προκειμένου να τροποποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τις αμοιβαίες, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να απεμπλακούν από τις τακτικές.

Δεν φοβόμαστε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και να αναγνωρίζουμε τις καλές προθέσεις και προσπάθειες, όπου υπάρχουν.

Αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουν όλοι οι συνδικαλιστές και να μην ψάχνουν «κακό» μέσα στο «καλό», προωθώντας την εσωστρέφεια.

Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να καπηλεύονται οποία επιτυχία βρίσκουν εύκαιρη.

Ο συνδικαλισμός δεν χρειάζεται χειραγώγηση.

Φάνηκε εξάλλου, στον φετινό πίνακα μεταθέσεων, τι μπορεί να επιτύχουν οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Περιφέρειας, μόνες τους και με τις δικές τους προσπάθειες.

Είναι γεγονός πως όταν αυτές οι προσπάθειες συνοδεύονται από λογικά επιχειρήματα και εμπεριστατωμένες προτάσεις, τότε σίγουρα θα έχουν επιτυχία.

Φυσικά τα μεγάλα προβλήματα του Σώματος θα λυθούν μόνο με την πρόσληψη νέων Αστυνομικών που θα ανανεώσουν το Σώμα και εκεί οφείλουμε να κατευθυνθούμε ως Συνδικαλιστικό Κίνημα!


ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια