Η ΕΑΚΠ για τον αποκλεισμό της από τα Διοικητικά Συμβούλια

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης ΠυροσβεστώνΣυναδέλφισσες – Συνάδελφοι , την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. της Ένωσης στις εγκαταστάσεις του Π.Κ. Πλωμαρίου. Για το συγκεκριμένο Δ.Σ. δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τα εκλεγμένα μέλη της Ε.Α.Κ.Π. από τον πρόεδρο της Ένωσης, παρόλο που έχει αποφασιστεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις να υπάρχει όχι μόνο ενημέρωση αλλά και συνεννόηση για τη μέρα και ώρα της συνεδρίασης, ώστε να διευθετούνται οι υπηρεσιακές και προσωπικές υποχρεώσεις των μελών που πρόκειται να ταξιδέψουν από άλλα νησιά, καθώς και να αξιοποιούνται με τον πιο πρόσφορο τρόπο τα μέσα μεταφοράς.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μέλους της Ε.Α.Κ.Π. με τον πρόεδρο όπου ζητήσαμε εξηγήσεις, μας απάντησε ότι έγινε ενημέρωση μέσω των email της υπηρεσίας, πράγμα που ούτε είναι προβλεπόμενο ούτε και εξασφαλίζει την έγκαιρη ενημέρωση αφού μπορεί τα μέλη του Δ.Σ. να απουσιάζουν με άδεια ή ρεπό. Ζητήσαμε επίσης αλλαγή ημερομηνίας, λόγο αντικειμενικής δυσκολίας εξαιτίας του απαγορευτικού απόπλου των πλοίων, για να λάβουμε κατηγορηματική άρνηση του προέδρου. Ακόμα όμως και να μην προέκυπταν οι συγκεκριμένες αντικειμενικές δυσκολίες, η συμμετοχή μας στο Δ.Σ. θα ήταν αδύνατη αφού αυτό προγραμματίστηκε για τις 09:00 στη περιοχή του Πλωμαρίου ενώ το πλοίο καταφθάνει στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 09:40.

Είναι πλέον προφανέστατο ότι το προεδρείο του Δ.Σ. με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και τις καταστατικές παραβιάσεις, έχει στόχο να αποκλείσει την φωνή της Ε.Α.Κ.Π. από τα διοικητικά συμβούλια. Έχει στόχο να παίρνει αποφάσεις ερήμην της Ε.Α.Κ.Π. εις βάρος των δικαιωμάτων των πυροσβεστών, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν. Η συμβιβαστική στάση του προεδρείου είναι γνωστή εδώ και χρόνια, το οποίο χωρίς καν να κρατάει τα προσχήματα συναινεί στο να περνάνε όλες οι αρνητικές εξελίξεις εις βάρος των συναδέλφων. Ακόμη και η επιλογή του προεδρείου να γίνει η συνεδρίαση του Δ.Σ. στην έδρα του Π.Κ. Πλωμαρίου, έγινε με σκοπό να ρίξει στάχτη στα μάτια των συναδέλφων του συγκεκριμένου Π.Κ. για τα ζητήματα που τους απασχολούν εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα, όπως των κτηριακών εγκαταστάσεων, της μη χορήγησης των ημερησίων αναπαύσεων και αδειών κ.λ.π, προβλήματα που ανέδειξε η Ε.Α.Κ.Π. το προηγούμενο διάστημα μετά από συζήτηση με τους συναδέλφους του Π.Κ. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν επιθυμεί το προεδρείο να έχει μέσα στα πόδια του τους εκπροσώπους της Ε.Α.Κ.Π.  στην φιέστα κατευνασμού και χειραγώγησης των εύλογων αντιδράσεων των συναδέλφων που διοργανώνει στο Π.Κ. Πλωμαρίου, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε πλήρη αδιαφορία για την ύπαρξη τους.   

Καλούμε:

             Το προεδρείο της ομοσπονδίας να σταματήσει την ανοχή και το σιγοντάρισμα που δείχνει προς τις απαράδεκτες και αντικαταστατικές ενέργειες του προεδρείου της Ε.ΥΠ.Σ.Β.Α.

             Τα Νομαρχιακά Τμήματα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λέσβου, Λήμνου και Σάμου να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις.

             Τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πορεία που έχει πάρει το σωματείο μας όλα αυτά τα χρόνια, και τον εξευτελισμό των συνδικαλιστικών διαδικασιών με ευθύνη του προεδρείου και τον εμπαιγμό που υφίστανται από τις τακτικές κατευνασμού.

             Να ενισχύσουν την Ε.Α.Κ.Π. και να συσπειρωθούν με το αγωνιστικό μας πλαίσιο για να δυναμώσουν οι αγωνιστικές φωνές που παλεύουν και για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών στο σωματείο και την ομοσπονδία.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου

Παράλαιμος Λευτέρης – Τσαχάς Γιώργος


_