Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέσσερις ασκήσεις για να «χτίσεις» δυνατότερα και ταχύτερα πόδια!



Εκτός από το πάνω μέρος του σώματος, σημαντικό είναι όταν γυμνάζεσαι να δυναμώνεις και το κάτω μέρος, δηλαδή τα πόδια σου.

Το γυμνασμένο πόδι είναι καλό, είναι θελτικό και φυσικά μπορεί να σου προσφέρει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό σου. Δώσε βάση, λοιπόν, στις παρακάτω ασκήσεις και δώσε «φτερά» στα πόδια σου.

1. Άλματα με αλτήρες σε ύψωμα

Βρες ένα υψωματάκι (κατά προτίμηση ένα κουτί με ύψος κοντά στο ένα μέτρο), βαράκια στα χέρια (μέχρι 4κιλα) και ετοιμάσου για «εκτόξευση».

Άσκηση: Το άλμα σου θα γίνεται από το ίδιο σημείο και με τα δύο πόδια. Λυγίζεις -όχι πολύ-, πηδάς, φτάνεις και προσγειώνεσαι. Προσοχή, όμως. Δουλεύουμε δύναμη και εκρηκτικότητα, επομένως η κίνηση πρέπει να είναι συνεχόμενη. Να θυμάσαι πως μόλις προσγειώνεσαι πρέπει να κάνεις άμεσα άλμα για να ανέβεις. Αν είναι να ξεκουραστείς κάπου, αυτό θα γίνει στο ύψωμα και όχι στο πάτωμα.


Επαναλήψεις: 8-12 | Σετ: 4

Για να γίνεις κομάντο: Περισσότερα κιλά στα χέρια. Μέχρι 6κιλα.

2. Μέσα-έξω αλματάκια στη σκάλα

Εξαιρετικό «όργανο» με πολλές παραλλαγές και σίγουρη επιτυχία. Άμα τα καταφέρεις εδώ, είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

Άσκηση: Μπαίνεις με διπλό πάτημα μέσα στο κενό της σκάλας και με δεύτερο αλματάκι ανοίγεις πόδια στο ίδιο ύψος έξω από αυτήν. Μετά πάλι το ίδιο στο επόμενο κενό μέχρι να τελειώσει η σκάλα. Κάνεις χαλαρό τζόκινγκ μέχρι πίσω και ξανά από την αρχή.


Σετ: 6

Για να γίνεις κομάντο: Κάνε άλματα με την ίδια λογική μόνο που αντί για διπλό πάτημα στο κενό εσύ θα σταυρώνεις τα πόδια (ένα πόδι μέσα, ένα πόδι απ’ έξω).

3. Άλματα με κουτσό σε ύψωμα

Αφού γύμνασες τέλεια τα δύο πόδια, ώρα να το δυσκολέψουμε λιγάκι. Έχουμε και λέμε λοιπόν…


Άσκηση: Η παραπάνω φωτογραφία σού δείχνει το τελείωμα της άσκησης. Αυτό που θα κάνεις εσύ είναι το εξής: Δύο βήματα κουτσό -όχι μεγάλα- στο δεξί πόδι για να πάρεις φόρα και στο τρίτο ανεβαίνεις στο ύψωμα. Κατέβα και κάνε το ίδιο με το αριστερό.

Επαναλήψεις: 6-8 άλματα | Σετ: 4 σετ

Για να γίνεις κομάντο: Κάνεις την ίδια άσκηση με αλτήρες στα χέρια.

4. Σχοινάκι

Ό,τι καλύτερο δημιουργήθηκε για τα πόδια σου, καθώς μπορεί να σου προσφέρει πάρα πολλά.

Άσκηση: Αλματάκια σε συνδυασμό με τις περιστροφές του σχοινιού. Ξεκίνα με διπλό πάτημα για αρχή. Πρώτος στόχος σου είναι το ένα άλμα/περιστροφή. Μη νομίζεις ότι θα είναι εύκολο, θα σου σπάσει τα νεύρα αν δεν το’ χεις συνηθίσει. Προσοχή, μόνο, να μη λυγίζεις τα γόνατα και το άλμα να γίνεται με τις μύτες των ποδιών.


Διάρκεια: 1-2 λεπτά | Σετ: 5

Για να γίνεις κομάντο: Όταν αποκτήσεις την ευχέρεια, μπορείς να κάνεις άπειρα «μαγικά». Μέχρι και να «χορεύεις» θα μπορείς την ώρα της άσκησης. Και όσο πιο γρήγορα γυρνάς το σχοινάκι, τόσο καλό κάνεις στην ταχύτητα των ποδιών σου.


Πηγή: ratpack.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια