Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πολιτική και Διαφάνεια - γράφει ο Κωνσταντίνος Τζέκης

Πριν χρόνια, ένας Διευθυντής μιας μεγάλης Αστυνομικής Υπηρεσίας, κατασκεύασε στον 6ο όροφο της Υπηρεσίας του, με έξοδα της Υπηρεσίας του, ένα μικρό δωμάτιο 10 τετραγωνικών μέτρων, για
να αναπαύεται τα μεσημέρια ή τα βράδια, όταν οι ανάγκες της Υπηρεσίας του και ήταν συχνές, τον καλούσαν, να είναι παρών.
Σε λίγο καιρό, μια μεγάλη εφημερίδα, με άρθρο της ενυπόγραφο, γνωστού δημοσιογράφου, κατήγγειλε την ενέργεια αυτή με πηχυαίους τίτλους, που μιλούσαν για κατασκευή πολυτελούς κατοικίας και αναρωτιούνταν, γιατί η Πολιτική ηγεσία ανέχεται αυτή την εκτροπή!!!
Όταν ο δημοσιογράφος επισκέφθηκε την υπηρεσία αυτή, λησμονώντας  μάλλον... την επιτυχία του, ο Διευθυντής του πρότεινε να πάνε στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του, την οποία απεδέχθη φυσικά χαρούμενος.
Όταν τον οδήγησε στο δωματιάκι, δεν ήξερε που να κρυφτεί. Σαφώς ο Διευθυντής εκείνος θα μπορούσε να φιλοξενηθεί δωρεάν ή με ελάχιστα χρήματα σε πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά προτίμησε τη φτωχή καμαρίτσα μια σταλιά, που λέει και ο Νταλάρας.
Αφορμή για να θυμηθώ το παραπάνω περιστατικό, ήταν το δάνειο ενός Υπουργού. Αν σκεφθούμε ότι ο Υπουργός αυτός είναι γιατρός χειρούργος και ότι ασκούσε το επάγγελμά του αρκετά χρόνια, θα πρέπει να μας απασχολήσει γιατί δεν τα οικονόμησε από το επάγγελμά του. Βέβαια θα καταλήξουμε ότι δεν χρηματίζονταν, όπως λένε οι κακές γλώσσες, όπως αρκετοί του επαγγέλματός του.
Άλλη σκέψη που θα περνούσε από το μυαλό μας θα ήταν γιατί δεν πήρε δανεικά και αγύριστα και γιατί δεν ζήτησε χρηματοδότηση από κάποια εταιρεία φαρμακευτική κλπ που ευχαρίστως θα τον χρηματοδοτούσε φυσικά με το αζημίωτο.
Νομίζω ότι αλλού είναι το πρόβλημα. Αυτό βρίσκεται στις αδιαφανείς ευκαιρίες που παρέχονται στους πολιτικούς μας, με νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν.
Σαφώς θα πρέπει ένας εκπρόσωπος του κράτους όταν έχει ανάγκη να δανείζεται από το κράτος και όχι από ιδιώτες ή τράπεζες. Σαφώς όμως θα πρέπει να γίνεται ο δανεισμός για κάλυψη των αναγκών του και όχι να αποτελεί μια ευκαιρία πλουτισμού.
Γνωρίζουμε ότι αρκετοί πολιτικοί έχουν δανειστεί και εκατομμύριο ακόμη. Δεν γνωρίζουμε την αιτία αυτού του δανεισμού και εκεί ακριβώς βρίσκεται μια μυστικοπάθεια που οδηγεί στη σκανδαλολογία και την υποψία πλουτισμού.
Αίτια και αφορμές όλων αυτών είναι η αδιαφάνεια. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται λέει η παροιμία.  Οι ευεργετικές αυτές  ευκαιρίες υπέρ των πολιτικών, θα πρέπει να ανακοινώνονται, να βγαίνουν στη δημόσια κρίση και να μην γίνονται στα μουλωχτά. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Όσο για τους κοινούς θνητούς, υπάρχουν και τα συσσίτια. Υπάρχουν και κάτι μαγαζιά που γράφουν στην προμετωπίδα τους BANK, αλλά μοιάζουν σαν κλειστοί σύλλογοι που τα επισκέπτονται μόνο τα επίσημα μέλη τους την ημέρα και οι κακοποιοί τη νύχτα.

του Κωνσταντίνου Τζέκη
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια