Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναστασία Ντέρου: Ζητώ επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων και το αρνείται η παράταξή μου

Δημοσιεύουμε ανάρτηση τής Αναστασίας Ντέρου: Κύριοι συνάδελφοι Φρονώ ότι είναι πρέπον σε αυτή τη συγκυρία να επέμβω με διευκρινίσεις, καθόσον τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο
συζητείται η καταστροφή των ψηφοδελτίων των αρχαιρεσιών που έλαβαν χώρα τον Απρίλιο του 2018, για την ανάδειξη εκπροσώπων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια πανελλήνια ένωση που όπως όλοι γνωρίζετε ήμουν υποψήφια στο σωματείο μας με την παράταξη με την επωνυμία Ε.Κ.Α., για την εκλογή εκπροσώπου στην δευτεροβάθμια αλλά και για την γραμματεία γυναικών της ένωσης μας.
Επειδή κατά την σταυροδοσία των συναδέλφων που με τίμησαν υπάρχει μεγάλη απόκλιση σταυρών στο ίδιο ψηφοδέλτιο ήτοι 281 για τη γραμματεία γυναικών και 123 για το δευτεροβάθμιο όργανο όπου με εκλέγει 3η επιλαχούσα και έπειτα από παροτρύνσεις και πλείστες καταγγελιών συναδέλφων ότι οι εκλογές πιθανόν να είναι διαβλητές, αποφάσισα να ζητήσω από το σωματείο με έγγραφο αίτημα μου τον έλεγχο των ψηφοδελτίων της παράταξης Ε.Κ.Α. όπου και ήμουν υποψήφια ως προελέχθη, για ηθικούς λόγους για να διαπιστωθεί πως αυτή η ψήφος αποδόθηκε, σε ποιους αποδόθηκε και πως τελικά κατανεμήθηκε και για να σταματήσουν οι ψίθυροι περί αλλοίωσης εκλογικού αποτελέσματος οι οποίοι αμαυρώνουν το όνομα του σωματείου μας και είναι άδικο αυτό και επίσης για να μπορούμε να ονομαζόμαστε άξιοι και έντιμοι αστυνομικοί, ικανοί να αντιπροσωπεύσουμε επαξίως τα συμφέροντα των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν.
Ο πρόεδρος του σωματείου μας κ. Τσαϊρίδης μου ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά και η παράταξή του ΑΣΠΑ, δεν είχαν αντίρρηση, αλλά αντιδρούσε η δική μου παράταξη Ε.Κ.Α. στην οποία ήμουν υποψήφια λέγοντας ότι θα ζητήσει γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του σωματείου και με ενημέρωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της 04/10/2018 στην οποία παραστάθηκα με το νομικό μου σύμβουλο, αιτούμενη και προφορικά πλέον τον έλεγχο των ψηφοδελτίων της παράταξης μου καθόσον είχα απωλέσει την προθεσμία προσφυγής ακύρωσης των εκλογών. Τους τόνισα ότι για λόγους δεοντολογίας και ηθικής τάξης και για να μη διασύρεται το σωματείο και οι αστυνομικοί, με παρουσία μέλους του Δ.Σ. καλό θα ήταν να μου επιτρέψουν τον έλεγχο των ψηφοδελτίων της παράταξης μου ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΦΙΚΤΟ ΑΝΩΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΟ καθόσον οι άλλες παρατάξεις δεν με αφορούσαν ζήτησα μόνο από τη δική μου, ενώ εξεπλάγην όταν διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι μέλη του Δ.Σ. της παράταξής μου Ε.Κ.Α., αρνούνταν την πράξη αυτή ενώ οι άλλες δύο ως προελέχθη παρατάξεις, δήλωσαν πως δεν έχουν αντίρρηση για αυτό.
Αποφάσισα να απευθυνθώ στον κ. Αρχηγό του σώματος με έγγραφη επιστολή μου να επέμβει στην απόδοση της δικαιοσύνης, όπως άμεσα ενέσκηψε στο θέμα αυτό και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία είναι σε εξέλιξη την σήμερον και τον ευχαριστώ. Έπραξα αυτό για να μη υπάρξουν στο μέλλον άλλα πιθανά θύματα εκλογικών διαδικασιών, τονίζοντας ότι έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε μια κρυστάλλινη και διαυγή παρακαταθήκη στα παιδιά μας που ακολουθούν. Καθόσον τα ψηφοδέλτια της παράταξης μου όπου ζήτησα την επανακαταμέτρηση τους είναι ο μόνος αληθινός μάρτυρας και σε περίπτωση καταστροφής τους θα απουσιάσει η δικαιοσύνη. Διατελώντας μετά τιμής έχοντας ιερή υποχρέωση σε εσάς συνάδελφοι του μόχθου, σας αναφέρω με το χέρι στην καρδιά τα πραγματικά περιστατικά, ευχόμενη εις το όνομα της δικαιοσύνης να λάμψει η αλήθεια, όπως επίσης εύχομαι το πόρισμα της Ε.Δ.Ε να είναι θετικό για όλες τις παρατάξεις. Σημειωτέον ότι αυτή η επιστολή επέχει ταυτόχρονα της ευχαριστήριας προς τον κ. αρχηγό του σώματος Ανδρικόπουλο Αριστείδη, για την άμεση ανταπόκριση του.

Αναστασία Νέστορος Ντέρου
''Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Γυναικών''
της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης










_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια