Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η σκληρή πραγματικότητα των σημερινών ραντεβού!



Πολλά χρόνια πριν, οι μεγαλύτεροι άνθρωποι, αν τους ρωτούσες για το πώς παντρεύονταν στην εποχή τους, θα σου έλεγαν ότι παντρεύονταν από συνοικέσιο ή, στην καλύτερη, αν ήταν ρομαντικές ψυχές, έστελναν γράμματα ανυπομονώντας για το γράμμα της καλής τους.

Μετά θα σου έλεγαν ότι τώρα οι νέοι μπορούν να καλέσουν στο σταθερό τηλέφωνο ανά πάσα στιγμή, να μιλήσουν και να βρεθούν χωρίς ντροπές. Σήμερα, το σταθερό τηλέφωνο είναι σχεδόν διακοσμητικό, έχουμε smart phones, δεν υπάρχουν πια τα συνοικέσια, αλλά και η δική μας γενιά (όπως όλες) έχεις τους λόγους της να γκρινιάξει για το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στη σημερινή εποχή.

Δεν καλεί κανείς κανέναν

Γνωστή αοιδός τραγουδούσε «Αναπάντητες κλήσεις», δείχνοντας πόσο μείζον ζήτημα ήταν κάποτε το τηλέφωνο σε μία σχέση ή μία καινούρια γνωριμία. Στη δεκαετία που διανύουμε, υπάρχει κόσμος που γνωρίζεται μέσω social media, ανταλλάσσει κουβέντες μέσω μηνυμάτων και μετά από καμιά εβδομάδα αποφασίζει να βγει. Στο δια ταύτα, κάποιες φορές ένα τηλεφώνημα μπορεί να καθορίσει αν τελικά θα βγεις με κάποιον -ίσως να μην υπάρχει καμία χημεία στο μπλα-μπλα. Γιατί να μην αποφύγεις ένα κακό ραντεβού αν μπορείς να το κάνεις;

Τα ερωτικά απομακρυσμένα παιχνίδια

Ναι, και πριν τα smart phones υπήρχε ένα αντίστοιχο παιχνίδι, μπορεί κάποιος να αργούσε να απαντήσει σε ένα SMS ή να αργούσε να πάρει τηλέφωνο. Ωστόσο, δεν ήταν και η αρχή των πάντων. Ο κόσμος πλέον έχει στρατηγική: «Θα ανοίξω το μήνυμα, να δει ότι διαβάστηκε και μετά θα κλείσω τα δεδομένα για μία ώρα ώστε να νομίζει ότι τον/την αποφεύγω». Όταν είσαι πάνω από το κινητό και σκέφτεσαι αυτό το πλάνο, δεν καταλαβαίνεις πόσο χαζό φαίνεται, αλλά τώρα που το διαβάζεις, μάλλον σου φαίνεται ο πιο θλιβερός τρόπος για να προσπαθήσει κάποιος να κάνει τον άνθρωπο που του αρέσει να κολλήσει μαζί του.


Επίσης τραγικό σε αυτήν τη νέα συνήθεια είναι ότι κανείς από τους δύο δεν δείχνει το αληθινό του πρόσωπο. Και όταν λέμε αληθινό πρόσωπο, το εννοούμε και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η δοσοληψία μηνυμάτων δεν περιλαμβάνει την αμηχανία μετά από μία προσωπική ερώτηση, τον αυθορμητισμό, τη γλώσσα του σώματος. Μπορείς αν πάσα στιγμή να κάνει ένα πριντ σκριν, να το στείλεις σε ένα κοντινό σου φίλο και να απαντήσετε συνεργατικά. Και φυσικά το πρόβλημα δεν είναι στην πρώτη συνομιλία και στη δεύτερη. Το πρόβλημα είναι ότι γνωρίζεις έναν άνθρωπο σχεδόν εξ ολοκλήρου, εξ αποστάσεως. Και μετά τον γνωρίζεις από κοντά, έχεις εξαντλήσει τα αγαπημένα σου θέματα συζήτησης και δεν έχεις το google για να ψάξεις το θέμα που ξεκίνησε για το οποίο εσύ δεν έχεις ιδέα.

Το μάρκετινγκ του προϊόντος σου

Το πώς θα πλασάρεις τον εαυτό σου στα σόσιαλ θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το πόσο αρεστός θα είσαι στο αντίθετο φύλο. Ανεβάζεις φωτογραφίες συχνά; Ναι, αλλά πόσο συχνά; Δημοσιεύεις τραγούδια και άρθρα για να δείξεις την ποιότητα του πνεύματος σου; Τι φωτογραφίες έχεις; Είναι επαγγελματικές ή είναι σέλφι γεμάτες κόκκους; Όλα αυτά παίζουν τεράστιο ρόλο στην απήχηση που θα έχει η εικονική γοητεία σου, η οποία είναι απλά εικονική.

Φυσικά, όλα αυτά δεν είναι κατακριτέα, δεν είσαι κακός άνθρωπος αν θέλεις να έχεις ένα προσεγμένο προφίλ, αλίμονο. Το πρόβλημα είναι ότι αρχίζει να μπαίνει στο περιθώριο το ταίριασμα δύο ανθρώπων και ανέρχεται το ταίριασμα δύο προφίλ. Τελικά, ξεγελιέσαι και εσύ από ένα προφίλ, το οποίο ίσως να υπερβάλει και λίγο. Αυτό μας οδηγεί και στο επόμενο συμπέρασμα.

Όλοι μπορούν καλύτερα

Ενώ τα κοινωνικά εργαλεία είναι ένα άριστο εργαλείο για να βρει κανείς το άλλο του μισό, ο άνθρωπος κατάφερε να το αχρηστεύσει. Βρίσκεις ένα άτομο, τα λες μια χαρά μέχρι που λαμβάνεις ένα αίτημα φιλίας από έναν άνδρα ο οποίος στη φωτογραφία προφίλ κάνει καλλισθενική προπόνηση ή αντίστοιχα σου κάνει αίτημα μία γυναίκα που κάνει γιόγκα και φοράει γυαλιστερό κολλάν. Οπότε σκέφτεσαι, σιγά, θα σταματήσω να μιλάω με την άλλη (ή τον άλλο) και θα εστιάσω στη νέα μου «γνωριμία». Το παιχνίδι αυτό συνεχίζεται γιατί είναι πολύ πιθανό ο τύπος που κάνει καλλισθενική να βρει «κάτι καλύτερο» ή εσύ να βρεις κάποιον/-α με περισσότερα κοινά. Από τη μία αυτό έχει τα θετικά του, καθώς δεν χρειάζεται να βγεις με όλα αυτά τα άτομα για να καταλήξεις σε αυτόν/-η που σου αρέσει. Από την άλλη, αυτό είναι και το αρνητικό, δεν γνωρίζεις ποτέ πραγματικά το άτομο που έχεις απορρίψει.


Πηγή: in2life.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια