Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρουσίαση του ιστορικού – επετειακού βιβλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

Συμπληρώθηκαν 30 ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Σωματείου Πυροσβεστών στη χώρα
μας και με την ευκαιρία αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αποφάσισε να προβεί στην έκδοση ενός ιστορικού βιβλίου για την καταγραφή του χρονικού των αγώνων των πρωτεργατών του συνδικαλιστικού μας κινήματος αλλά και όσων τους διαδέχθηκαν στη συνέχεια.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, με την αυστηρή χρονολογική παράθεση των γεγονότων αποτυπώνεται πλήρως η παρεμβατική, αγωνιστική δράση όλων των Διοικητικών Συμβουλίων, τόσο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, (Π.Ε.Υ.Π.Σ.) που ιδρύθηκε το 1988, όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) που τη διαδέχθηκε το 1999 και έχει σήμερα υπό τη σκέπη της 24 Περιφερειακές Ενώσεις και περίπου 7.000 μέλη.
Ο αναγνώστης έχει την μοναδική ευκαιρία  να πληροφορηθεί με πολλές λεπτομέρειες την εξέλιξη των συνδικαλιστικών αιτημάτων από τη γέννηση του συνδικάτου έως και σήμερα. Να μάθει για τις δυσκολίες του αγώνα, για τα τερτίπια της πολιτικής και των πολιτικών που χειρίστηκαν τις τύχες της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια, και κυρίως, για να εξαγάγει χρήσιμα, και σε πολλά επίπεδα, συμπεράσματα.
Οι πρωτοπόροι ιδρυτές του συνδικάτου των Πυροσβεστών έδωσαν τις δικές τους μάχες και άφησαν ισχυρές παρακαταθήκες. Οι κατακτήσεις τους άνοιξαν δρόμους σε εμάς τους νεώτερους και διδασκόμενοι εμείς από την εμπειρία και τα όποια λάθη τους, οφείλουμε σήμερα να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία του αγώνα.
Από την ιστορική καταγραφή των καθημερινών μαχών του συνδικάτου επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και κυρίως ότι αυτά που κατακτήθηκαν με θυσίες και αγώνες, εύκολα μπορεί να χαθούν. Το βιώσαμε όλοι μας τα τελευταία σκληρά χρόνια των Μνημονίων. Η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και το συνδικάτο, όπως όλη η κοινωνία άλλωστε, στο σημείο μηδέν. Στο σημείο μίας επανεκκίνησης για την ανάκτηση των κεκτημένων, για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουμε υποστεί και για τη δημιουργία ενός πυροσβεστικού μηχανισμού σύγχρονου και αποτελεσματικού, ως ισχυρού βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας.
Έχουμε να διδαχθούμε πολλά από την Ιστορία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., ιστορία άλλωστε του ίδιου του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως καθαρά και διάφανα αναδεικνύεται από την πυκνή αυτή καταγραφή των γεγονότων (συνδικαλιστικών, πυροσβεστικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών). Η κοινωνικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος και η αναπόσπαστη αφιέρωση των δυνάμεών του στην κύρια αποστολή του, που ήταν βασικός στόχος και των ιδρυτών του συνδικάτου, είναι πάντα επίκαιρος.
Διαχρονικά, το συνδικάτο αγωνίζεται για τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης του Πυροσβέστη ως δημόσιου λειτουργού με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η καταξίωσή του στην ελληνική κοινωνία είναι αδιαμφισβήτητη και ουδείς δικαιούται να την υπονομεύει, όσο του στερεί τα επαγγελματικά εκείνα μέσα και εφόδια που οφείλει να έχει όταν ρίχνεται στη φωτιά αψηφώντας το θάνατο.
Συνιστά επομένως ασέβεια, πρωτίστως προς όλους εκείνους που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος, η μη αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, γι’ αυτό κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να την εξαλείψουμε.
Το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία, το οφείλουμε στον ανώνυμο Έλληνα Πυροσβέστη, στον οποίο είναι αφιερωμένο και το βιβλίο μας.

    Σας προκαλούμε λοιπόν στην παρουσίαση του ιστορικού – επετειακού βιβλίου της Ομοσπονδίας μας με τίτλο :
«Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Το συνδικάτο του Πυροσβέστη»
30 χρόνια μάχες ζωής για τον Έλληνα Πυροσβέστη!
Συγγραφέας, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κ. Σταυρακάκης
Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00΄
(στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ – Πανεπιστημίου 52)

α μιλήσουν για το βιβλίο ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος
 και ο Νομικός Σύμβουλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Κωνσταντίνος Πενταγιώτης.
Συντονιστής στην παρουσίαση του βιβλίου, θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

                           
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                            ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια