Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατερίνα Παπακώστα: Μιλάμε για υπέρβαση των εσκαμμένων, για στοχοποίηση και δολοφονία χαρακτήρα και της προσωπικότητας του βουλευτή (ΗΧΟΣ)

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 18 13 Φεβρουαρίου συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM και στην
εκπομπή «Μία ή άλλη» με τον δημοσιογράφο Φάνη Γρηγοριάδη.
Με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε σήμερα εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η Υφυπουργός δήλωσε: «Με αφορμή μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, τα οποία αντί να μας ενώσουν δημιούργησαν μεγάλο διχασμό, δημιουργήθηκε μια ένταση και μια απαξίωση απέναντι στην έννοια, στο πρόσωπο του βουλευτή, στο δικό μου πρόσωπο το οποίο στοχοποιήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εγώ ως ανεξάρτητη βουλευτής, η οποία διεγράφην από τον κ. Μητσοτάκη δίχως να ρωτήσει τους ψηφοφόρους οι οποίοι με εξέλεξαν για τη διαγραφή μου, ακολούθησα την δική μου πορεία […] Ίδρυσα τη Νέα Ελληνική Ορμή, το ΝΕΟ και βέβαια συμμάχησα μετά την πρόσκληση του Πρωθυπουργού τον Αύγουστο, διότι σε μια εποχή που όλα έχουν αλλάξει, αυτό πρέπει να κάνουμε οι πολιτικοί, να ενώνουμε δυνάμεις εκεί που συγκλίνουμε για τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες.[…] Εδώ δεν μιλάμε για πολιτική κριτική. Εδώ μιλάμε για υπέρβαση των εσκαμμένων, για στοχοποίηση και δολοφονία χαρακτήρα και της προσωπικότητας του βουλευτή. Εδώ μιλάμε για ακύρωση μέσω προσωπικής επίθεσης στον βουλευτή, με στοχεύσεις και αναφορές περί προδοσίας, περί προδοτών, περί συναλλαγής και ανταλλαγμάτων, περί εξαγοράς, περί μιας σειράς ζητημάτων τα οποία μάλιστα όταν στοχοποιηθήκαμε και εγώ προσωπικά ιδίως, τα ονόμασε τότε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ είχε την ευκαιρία να τα αποκηρύξει, ως συνήθη πρακτική. […] Γνωρίζω ότι όλα αυτά ποτέ δεν ήταν συνήθης πρακτική της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτη φορά συνέβησαν τώρα. Πρώτη φορά συνέβησαν σε βάρος πολιτικού τους αντιπάλου, επειδή συμβαίνει να είμαι πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής. Πρώτη φορά στοχοποιήθηκε βουλευτής με τον τρόπο που στοχοποιήθηκα εγώ και αυτό πρέπει να σταματήσει, επειδή αυτό είναι κατήφορος. […] Πρώτη φορά φοβήθηκα όχι για τον εαυτό μου, αλλά για την αγριότητα, την έλλειψη ηθικής και για τον τρόπο στοχοποίησης που παραπέμπει σε άλλες εποχές».
Για τη στάση που τηρεί η Νέα Δημοκρατία στο ζήτημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Παπακώστα δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού χωρίς να του λέει τι θέλει ακριβώς να κάνει σε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ρωτήθηκε στο Κοινοβούλιο, ρωτήθηκε και από μένα πολύ πριν το θέσει ο Πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο και ο κ. Μητσοτάκης με πολύ κακό χιούμορ είπε ότι το μόνο που δεν μου ζητάτε είναι το ΑΦΜ του Προέδρου που θα επιλέξω να προτείνω! Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει το πρόγραμμά μας […] Όπως, παραδείγματος χάριν, πρέπει να ξέρει εάν θα είναι είτε από τα ορφανά του εκσυγχρονιστικού μπλοκ του κ. Σημίτη, οι υποψηφιότητες που θα θέσει από κοινού με την κ. Γεννηματά, είτε θα είναι ένας τεχνοκράτης ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική αλλά θα είναι η πρότασή του, είτε θα είναι κάποιο άλλο πρόσωπο. Αυτό πρέπει να το ξέρει ο ελληνικός λαός».
Αναφορικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τόνισε: «Πάντοτε ένας ανασχηματισμός προκαλεί ενδιαφέρον και πολιτικές συζητήσεις και ενστάσεις κυρίως από εκείνους οι οποίοι ‘αιμορραγούν’. Διότι ‘αιμορραγεί’ πολιτικά το ΠΑΣΟΚ. Εγώ έχω κάνει μια πρόβλεψη σε ανύποπτο χρόνο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι στις επόμενες εκλογές στη Βουλή των Ελλήνων για έναν πολύ απλό λόγο και άσκησα και κριτική στη Νέα Δημοκρατία διότι το ‘ξέπλυνε’ δύο φορές. […] Με τη συγκυβέρνηση και τότε είχα αντιδράσει, Νέας Δημοκρατίας –ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τώρα στην τελευταία μεγάλη επίθεση που έγινε με στοχοποιημένους βουλευτές, με πρώτη μακράν εμένα, όπου εκεί είδαμε ουσιαστικά να ξεπλένει η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ για δεύτερη φορά και το ‘αυγό του φιδιού’ τη Χρυσή Αυγή. […] Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, αιμορραγεί και αιμορραγεί γιατί δεν έχει τίποτα να πει. Εάν έχει φωνή η κ. Γεννηματά για να αποδομεί την ελληνική Οικονομία στο Μόναχο, αν έχει φωνή για να φωνάζει και να διαμαρτύρεται επειδή φεύγουν τα στελέχη της […], οφείλει να εξηγήσει τώρα η κ. Γεννηματά, διότι είναι λαλίστατη για κριτική, είναι λαλίστατη για να αποδομεί την ελληνική Οικονομία, είτε λαλίστατη για να απευθύνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους και σε μένα προσωπικά, συνεπικουρώντας τον κ. Μητσοτάκη σε αυτήν του την προσπάθεια, δεν είναι όμως καθόλου λαλίστατη αλλά έχει αφωνία ψαριού όταν καλείται να απαντήσει για τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ».
Για την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στο ζήτημα της Ασφάλειας, η Υφυπουργός είπε: «Ανασφάλεια πολιτική σίγουρα διακρίνει την αντιπολίτευση, αλλά τους διακρίνει και πολιτική μικρότητα. Εγώ όταν ήρθα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να σας πω ότι βρήκα όλα τα έργα και τις ημέρες των προηγούμενων πολιτικών προϊσταμένων […] Βρήκα πολύ μεγάλες εκκρεμότητες τις οποίες καλύπτουμε κάθε μέρα. […] Η Αστυνομία κάνει πάρα πολύ σοβαρή δουλειά και αυτό οφείλουμε να το αναδείξουμε».


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια