Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στην εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Ελληνικής

Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, για τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση του, κατά την οποία έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και βραβεύτηκαν Αστυνομικοί.

Ο κ. Φιλιππάκος, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Καταρχάς, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, να βρίσκομαι και φέτος κοντά σας. Η σχέση μου με την περιοχή της Δυτικής Αθήνας ξεκινά από πολύ παλιά και είναι γνωστή σε όλους σας!

Εδώ υπηρέτησα επί σειρά ετών ως Αξιωματικός της Αστυνομίας και εδώ εξακολουθώ και κατοικώ ακόμη και σήμερα!

Για αυτό το λόγο, νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που βρίσκομαι και πάλι ανάμεσά σας στην κοπή της βασιλόπιτας του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Ο Όμιλος, μέσα από τις πολυποίκιλες δράσεις του, καταφέρνει και προβάλλει με μεγάλη επιτυχία τις δράσεις και το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και κρατά σε επαφή όλους εμάς, τους απόστρατους και τους υπηρετούντες στο Σώμα, αλλά και όλους τους φίλους που το αγαπούν και το στηρίζουν.

Οφείλουμε να θυμόμαστε και τους Αστυνομικούς που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος και να στηρίζουμε τις οικογένειες τους, σε κάθε περίπτωση.

Μιλώντας και από προσωπική εμπειρία, χρωστάμε πολλά σε αυτούς τους ανθρώπους, στις οικογένειες των ανδρών και των γυναικών Αστυνομικών, για όλη την στήριξη και την υπομονή, που προσφέρουν στους δικούς τους ανθρώπους. Κάθε οικογένεια Έλληνα Αστυνομικού είναι περήφανη για το έργο και την προσφορά στο καθήκον του δικού της ανθρώπου.

Και όπως κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις που προσφέρει ο Όμιλος, θα έχουμε την χαρά να αποδείξουμε στην πράξη το σεβασμό και την υπερηφάνια όλων μας, προς τις οικογένειες των Αστυνομικών.

Αξίζουν και συγχαρητήρια στον Όμιλο Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, για την πρωτοβουλία να τιμήσουν τους τραυματισθέντες αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος, καθώς και αστυνομικούς για εξαίρετες πράξεις, αλλά και παιδιά αστυνομικών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Από την πλευρά μου, εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας, θέλω να τους συγχαρώ όλους και να τους ευχαριστήσω θερμά.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Όμιλο Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, που έχει αποδείξει ότι εκτιμά και αναγνωρίζει, όλα αυτά τα χρόνια, το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, εύχομαι σε όλους υγεία, ευτυχία και οι Αστυνομικοί μας να επιστρέφουν πάντα ασφαλείς στα σπίτια τους.

Σας ευχαριστώ για τη διαχρονική αγάπη σας!»

Στην εκδήλωση , που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», με πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Μαθιουδάκη και του Δ.Σ., παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο πρώην βουλευτής Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω Νικόλαος Νικητάκης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη Γεώργιος Ιωακειμίδης, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γεώργιος Καπλάνης, ο πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτριος Μαραβέλιας, ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτριος Καλογερόπουλος, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς ως εκπρόσωπος του Αρχηγείου, ο Δ/ντής Δ/νσης Αστυνομίας Δυτ. Αττικής Ταξίαρχος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Α/Δ Λάζαρος Ελευθεριάδης, ο Δ/ντηςΥποδ/νσης Ασφάλειας Δυτ. Αττικής Α/Δ Βασίλειος Κουμπούνης, οι Υποδιευθυντές Δ/νσης Τροχαίας Αττικής Α/Δ Γεώργιος Κατσίφης και ο Α/Δ Παναγιώτης Πίκουλας, και  πολλοί άλλοι αξιωματικοί, αστυνομικοί  και πλήθος κόσμου.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος και ο αντιστράτηγος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας πατέρας Ιωάννης Κοκκώνης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Φωτεινή Γεωργαντά. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, διάφοροι ελληνικοί χοροί, από την σχολή χορού παιδιών Αστυνομικών της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά, και από το σύλλογο Κρητών Αιγάλεω.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης βραβεύτηκαν από τον Όμιλο:

η Αντιστράτηγος κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, γιατί είναι η πρώτη γυναίκα Αξιωματικός που προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου ΕΛ.ΑΣ. και για την πολύχρονη προσφορά της στον τομέα της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας και τα τελευταία χρόνια από τη θέση της γενικού Επιθεωρητή Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, στα ζητήματα εφαρμογής της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και στα θέματα της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών,
ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης για το πολύπλευρο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συμπαράστασή του στην Αστυνομική Οικογένεια και τον Όμιλο, με την κατασκευή μνημείου στον Ρέντη, όπου την 1 Μαρτίου 2011, έχασαν τη ζωή τους οι Ειδικοί Φρουροί Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης, και
ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης για την πολύχρονη προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα για το σχεδιασμό, την καθοδήγηση και την εκτέλεση της επιχείρησης εντοπισμού και σύλληψης των απαγωγέων και την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά από εξάμηνη ομηρία.
Επιπλέον, απονεμήθηκαν:

τιμητική διάκριση και χρηματικό βοήθημα 3.500 ευρώ, σε 4 σοβαρά τραυματισθέντες Αστυνομικούς,
τιμητική διάκριση σε 39 Αστυνομικούς οι οποίοι επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, θάρρος και αποφασιστικότητα, στην εκτέλεση του καθήκοντος αντιμετωπίζοντας επικίνδυνους κακοποιούς ή διασώζοντας πολίτες που κινδύνευε η ζωή τους και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του κοινού και των μέσων μαζικής ενημέρωσης,
οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», επίσης σε τέσσερα ορφανά παιδιά και αναξιοπαθούσες οικογένειες Αστυνομικών δόθηκε το ποσό των 1.500 ευρώ, και
απονεμήθηκαν 26 χρηματικά βραβεία συνολικού ποσού 3.900 ευρώ και τιμητικά διπλώματα σε φοιτητές, παιδιά Αστυνομικών, που πέτυχαν σε Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ως ένδειξη της έμπρακτης συμπαράστασης του Ομίλου, στα μέλη οικογενειών Αστυνομικών της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Μαθιουδάκης ανακοίνωσε τη δωρεά 30 αλεξίσφαιρων γιλέκων στην Ελληνική Αστυνομία για τις ανάγκες των Υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αττική και έκανε ένα σύντομο απολογισμό της δραστηριότητας του Ομίλου την τελευταία δεκαετία.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια