Πώς οι γιατροί έσωσαν έναν άνθρωπο από το θάνατο δίνοντάς του να πιει … 15 κουτάκια μπύρας;Εκτός από την πολύ μεγάλη ποσότητα, ο Nguyen Van Nhat από το Βιετνάμ, 48 ετών, ήπιε πολύ κακής ποιότητας αλκοόλ.

Οι γιατροί διαπίστωσαν, ότι τα επίπεδα δηλητηρίασης από την κατάποση μεθανόλης που  κατανάλωσε ήταν 1.119(!) φορές υψηλότερα από αυτήν των νοθευμένων ποτών. Η κατάστασή του ήταν κρίσιμη. Έτσι, ρίσκαραν και αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια πρωτοποριακή θεραπεία. Γνωρίζοντας ότι το αλκοόλ περιέχει μεθανόλη και αιθανόλη, αλλά και ότι όταν βρίσκονται στον οργανισμό και οι δύο ουσίες ο οργανισμός επεξεργάζεται πρώτα την αιθανόλη, οι γιατροί του χορήγησαν μπύρα (πλούσια σε αιθανόλη) για να έχουν χρόνο να αφαιρέσουν τη μεθανόλη από τον οργανισμό του πραγματοποιώντας αιμοκάθαρση.

Τον έσωσαν από το θάνατο δίνοντάς του να πιει 15 μπύρες!

Τι έκαναν; Με το που διαγνώστηκε με δηλητηρίαση, τον χορήγησαν με τρία κουτάκια μπύρας και στη συνέχεια του έδιναν ένα κουτάκι την ώρα. Συνολικά ήπιε 15 κουτάκια μπύρας, δηλαδή πέντε λίτρα και μάλιστα δωρεάν! Μετά από τρεις εβδομάδες, ο 48χρονος πήρε εξιτήριο.

Πλέον, ελπίζουμε να έμαθε να είναι πιο προσεχτικός και να προσέχει τι πίνει.


Πηγές: dailymail.co.uk, huffingtonpost.gr
_