Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

1.000.000 ευρώ ζητά ο δημοσιογράφος Παν. Μουσσάς από την ΕΥΔΑΠ

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ως χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη, ζητά ο Παν. Μουσσάς, κατηγορούμενος στην αποκαλούμενη «υπόθεση
εκβιασμών», με την αγωγή του, η οποία στρέφεται κατά της ΕΥΔΑΠ και του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Ιω. Μπενίση.
Η αγωγή του δημοσιογράφου συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας πριν λίγο καιρό και όπως αναφέρεται στο δικόγραφο, αιτία για την αστική διαφορά είναι η μηνυτήρια αναφορά για εκβίαση που είχε καταθέσει ο Ιω. Μπενίσης, με αποτέλεσμα ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παν. Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Παν. Μουσσάς και Χρ. Φράγκος, να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Δεν γνωρίζει τίποτα απολύτως
Σύμφωνα με την αγωγή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ δεν γνωρίζει τίποτα απολύτως περί δήθεν «εκβιαστικής προσέγγισης» με απειλή βλάβης της εταιρίας, την οποία εκπροσωπεί, ούτε κατά το χρόνο της υποβολής της επίμαχης μηνυτήριας αναφοράς το 2016, ούτε και προηγουμένως.
Από τους τρεις κατηγορούμενους ωστόσο, ο Παν. Μουσσάς ήταν ο μόνος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση και να οδηγηθεί στη φυλακή. Αυτό ακριβώς, επισημαίνει στην πολυσέλιδη αγωγή του, σύμφωνα με την οποία:
«…ενόψει της ανείπωτης ψυχικής ταλαιπωρίας μου, που βίωσα επί ένα ολόκληρο έτος, και λαμβανομένου υπόψη της σφοδρότητας της προσβολής (προσωπικότητα), του είδους και του μέσου που επέλεξε ο εναγόμενος δια των εν γνώσει του ψευδών καταγγελιών του εναντίον μου, που αποτελεί και έγκλημα κατά της Δικαιοσύνης, για την επίρριψη σε βάρος μου βαρύτατων κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος, με απύθμενο θράσος και με σκοπό τον αφανισμό της προσωπικότητας μου, προσάπτοντας στο πρόσωπό μου την ιδιότητα του «εκβιαστή» και προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή μου, θα πρέπει να μου επιδικαστεί το συμβολικό δίκαιο και εύλογο ποσό των 410.040 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ανόρθωση της τρωθείσας ανεπανόρθωτα ηθικής μου βλάβης (…)».
Παράλληλα, ο Παν. Μουσσάς ζητά από την ΕΥΔΑΠ και τον Ιω. Μπενίση να του καταβάλλουν και το ποσό των 511.199 ευρώ, ως αποζημίωση «για την αποθετική μου ζημία (διαφυγόντα εισοδηματά μου)» αφού σύμφωνα με τα επίσημα φορολογικά του στοιχεία από το 2009 έως το 2015, ο μέσος όρος του εισοδήματός του ανερχόταν στα 102.000 ευρώ. Αντίστοιχα, διεκδικεί ακόμη 86.978 ευρώ για τη θετική ζημία που υπέστη, αφού η προφυλάκισή του είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει την εργασία του στα διάφορα μέσα ενημέρωσης αι στην Τράπεζα Αττικής.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια